Maria Lundblom Bäckström

Var med och öppna dörrarna till framtiden för våra unga!

Publicerad 2012-09-18 09:47:00 i Allmänt

Vi Kristdemokrater har en målsättning att förbättra barn och ungas levnadsvillkor.

En utmaning i detta är att ge ungdomar arbete efter avslutade gymnasiestudier.Ungdomar som inte får en meningsfull vardag kan lätt hamna snett och i värsta fall komma in i kriminalitet.

Kristdemokraterna har startat en arbetsgrupp som ska forma partiets arbetsmarknadspolitik för unga och den leds av vår Distriktsordförande Andreas Carlsson. 

I början av sommaren fick jag del av ett möte där den här frågan var uppe på grund av att det hade hänt en del kriminella saker i området. Den attityd som kom fram från de företagare som var på mötet var däremot inte så jättepositiv. När man försökte diskutera hur man kunde öppna sina företag för att få in ungdomar i arbete så fanns det liksom inget intresse. 

Jag tycker att vi  alla, som har möjlighet, har ett ansvar att öppna dörrarna in i meningsfull sysselsättning för ungdomar.  Och kanske särskilt dem som man tror kan ha en risk för att hamna snett och i kriminalitet. Vi kan inte döma människor i förväg utan att ge dem en chans. Vi behöver alla hjälpas åt och börja tänka mer kreativt och inte alltid överlåta allt ansvar på det offentliga. 

Du som är egen företagare inom någon sektor, skulle det kunna finnas någon möjlighet för dig att ta in någon yngre person i ditt företag några timmar varje vecka? Vad finns det för möjligheter? 

Jag tror vi alla måste hjälpas åt framöver för att öppna dörrarna till framtiden för våra unga. Kanske det kostar lite extra men det kanske lönar sig i det långa loppet. 

Såg ett inslag på tv för ett tag sen om lärlingsplatser i Tyskland. Reportern frågade företagsledaren om de inte tyckte att staten borde betala för lärlingsplatsen.

Nej det var en konstig fråga sa företagaren, det är ju lärlingarna som är framtiden, de kommer med nya idéer och är en del av vår företagsutveckling.  

Det  var en fantastisk inställning som jag tror fler av oss skulle anamma i olika sammanhang. Våga se möjligheterna och inte hindren! 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela