Maria Lundblom Bäckström

Grått och ljus!

Publicerad 2010-11-15 11:01:16 i Allmänt

Nu har det gråa lagt sig över Sverige igen! Den gråa vintern. Ja det var vitt och snö några dagar men mörkret släpper taget sent på morgonen och kommer åter tidigt på eftermiddagen.

Men ska vi låta det här mörkret och det gråa få ta över våra tankar och känslor?
Nej det vi behöver göra är att hitta ljuset i mörkret. Och vad är det?

Ja det kan vara så enkla saker som att tända ljus. Tända ljus i våra hus men kanske också tända ljus i vår närhet genom att umgås med goda vänner och familj. Att försöka uppmuntra varann på våra arbeten och  där vi finns i vardagen.

Att gå in i det man är intresserad av kan också lätta upp det mörka. Jag har köpt tidningen Lantliv som är en helt underrbar inspiratör inför advent. Underbara lantliga bilder som ger energi att skapa själv.


Är precis på väg att strax ge mig ut i det kalla regnet för att plocka granris, enris, grönmossa och lite annat för att göra kransar och ha till de kommande hyacinterna.

Jag brukar också försöka ha ett litet samtal med Gud på morgonen. Då kan jag lämna dagen i händerna på den som jag tror har allt under kontroll och det gör också att jag själv blir mer öppen för det positiva och för kärleken i livet.

Har tänkt lite på det här som står någonstans i bibeln att rädsla finns inte i kärleken. Det tycker jag är spännande. Rädsla är alltså motsats till kärlek. Är det så?
Om man älskar så är man inte rädd. Alltså får min bön bli: Gud fyll mitt hjärta med kärlek för då kan inget göra mig rädd och jag blir fri!

Underbart!!

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela