Maria Lundblom Bäckström

Föräldrarna är bäst för sina barn!

Publicerad 2010-10-29 20:56:45 i AllmäntVi i Kristdemokraterna genomgår nu en intern analys och självkritik! Det är bra och jag hoppas verkligen det kommer leda till en politik som människor känner är det man saknar i det politiska livet.

Media har gått ut med att Göran Hägglund nu har backat i Vårdnadsbidraget men riktigt så är det inte. Däremot kanske man behöver titta över formerna för det hela menar man.

Det jag personligen känner är viktigt, är att vi Kristdemokrater fortsätter vara det parti som lyfter upp att föräldrarna är de bästa för barnen att ha sin tid tillsammans med. Dagis/förskola är ett komplement men är inget som barnen skulle må dåligt av att vara utan. Jag tror att vår dagisfixering och pedagogikfixering skapar väldigt likriktade människor.

Jag tror att Sverige skulle ha fler människor som skulle varit mer unika, mer kreativa och tänka lite annorlunda tankar om fler barn fick mindre tid på dagis som små. Det är bra med olika slags familjer och olika slags människor och inte så många som är formade i samma form...kommunernas förskolor!

Men som det är nu så verkar förskolan vara det som alla föräldrar bejakar mest. Även om man som förälder är hemma med ett mindre syskon så har man det äldre syskonet på dagis. Ja jag har sagt det förut, för mig känns det väldigt konstigt.

Nu säger jag inte att dagis är dåligt och jag har själv haft mina barn på dagis när de var små, även om jag försökte ha dem där så lite som möjligt. MEN det jag säger är att jag önskar att fler valde att göra på lite olika sätt och att man inser att man som förälder är den bästa för sitt barn!!

Lång sommar och en månad vinter...

Publicerad 2010-10-10 16:35:50 i AllmäntEn del frågar hur det känns nu så här efter valet. Ja, jag säger ungefär som jag skrev sist att Landstinget händer inte mycket mer med just nu då jag ju blev ersättare där men förhandlingarna inom Alliansen i kommunen pågår och inga uppdrag där är klara. Ja jag skulle gärna gå in i något mer uppdrag där men vi får se hur det blir.

Hösten är påtaglig nu och det är fortfarande väldigt vackert men vi fasar lite för att löven ska falla av och att det ska bli mörkt och grått. Men jag är ändå glad att vi har det så bra som vi har det och att livet är fullt med så mycket som engagerar oss. Och att tända brasan och lite ljus hjälper ju verkligen till.

Något man verkligen uppskattar är ju också alla underbara vänner och sina barn och sin familj som gör livet så meningsfullt.

Men trots det så sa jag till barnen att jag önskar att året såg ut så här:
Januari-mars är det vår
april-september är det sommar
oktober-november är det höst
och december är vinter med snö!

Vore perfekt!!

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela