Maria Lundblom Bäckström

Fantastiskt!

Publicerad 2011-02-28 18:53:01 i AllmäntIdag har över hundra människor hittills gratulerat mig via facebook!

Det här är ju helt fantastiskt! TACK TACK ALLA NI!

Varje litet grattis och små uppmuntrande ord gör att man känner sig omtyckt och hyllad. Tänk att man har såna nätverk av människor som i allafall bryr sig så mycket så man vill skriva Grattis!

I helgen har jag firat med min familj och mina föräldrar genom att äta gott, umgås och även så fick jag lite presenter.

Idag har jag blivit firad av mina barn, min man och vänner. Kvällen avslutades med att min underbara granne Anita satt på trappen kl. 22.30 med en bukett blommor när jag kom från jobbet. Ett glas vin och lite ost tillsammans med henne fick bli avslutning på födelsdagen!

Vi hade också en fantastisk föreställning med teatern i lördags. Det var som vi verkligen landat i våra roller och publiken var med på ett fantastiskt sätt också.

Ja här är Bettan blond och blåst (jag), Lilla söta Sonja och bestämda Doris!

Just nu känns det som det är mycket positivt flöde som man får ta emot från många.
Jag skrev på min facebook status här i lördags, tror jag, att det är lite beroendeframkallande att stå på scenen.

Om jag inte hade haft så mycket annat i livet som jag njuter av så skulle man lätt känna en väldigt stor sorg efter sista föreställningen. Nu blir det nog en liten tomhet men eftersom jag och min kära man ska åka till Gambia redan på torsdagen efter så får man något nytt härligt som tar vid.

Sen står jag i andra spännande processer med människor som vill skapa nya goda saker och det ska bli roligt att se om det kan bli något som växer fram. Men eftersom det är för tidigt att sätta ord på det så får jag återkomma när det blir något att tala om.

Åter igen...
Ett stort TACK! för all värme och alla goda ord jag fått ta emot idag.

Att tänka på ett annat sätt

Publicerad 2011-02-18 10:59:09 i Allmänt

Min främsta drivkraft när jag började med politik var att jag tyckte att vården var organiserad på fel sätt. Att man tänkte i fyrkanter där man försökte få in människorna i olika fack beroende på vilken som var deras tydligaste diagnos.

Min tanke var mer att vården skulle organiseras utifrån människans alla behov och inte utifrån att man har en diagnos. Min dröm har alltid varit att man tex. i slutenvården (sjukhusvård) har avdelningar där patienterna befinner sig och att proffessionen kommer till patienten och inte tvärtom. Om man tex. kommer in för blödande magsår så måste man ju självklart akut ta itu med själva problemet men sen kanske man borde ta reda på varför den här personen har fått sitt magsår och om det finns andra delar i personens liv som orsakat det.

Hur lever den här personen, hur mår han psykiskt, vad äter han, hur motionerar han, vilka sociala relationer kan ha påverkat det här? Kan han behöva någon annan vård än bara den medicinska?
Det är här vården är så bristfällig tycker jag.

Men det här gäller inte bara vården. Jag tycker stora delar av vårt samhälle är uppbyggt på det här sättet. Ta skolan till exempel. Vi utgår från att barnen ska lära sig vissa saker på ett visst sätt istället för att se varje barn som en unik individ som själv har massa förmågor som vi i skolan bör plocka fram.

Den här länken tycker jag beskriver det här ganska bra vad jag menar:
http://www.youtube.com/watch?v=r9LelXa3U_I

Vi måste sluta försöka stoppa in oss människor i fyrkanter när vi alla har olika former!!

Slutsålt!

Publicerad 2011-02-12 12:39:23 i Allmänt


Alla biljetter är helt slut nu till vår teater. Visserligen är det ju bara 360 platser på alla våra föreställningar men då vi tycker att själva miljön med det lilla konceptet och närheten till publiken är en del av upplevelsen får det var så här. Lite exklusivt :)

Vi får se om vi kan få in några av våra vänner som inte fick tag i biljetter på vårt genrep på onsdag.

Ja nu blir det hårdträning i helgen för att slipa till det sista och få alla repliker att sitta i ryggraden.

Nu får vi bara be en bön om god hälsa för oss alla i tre helger fram över.

VÄLKOMNA alla ni som har köpt biljetter!

Vi ses
Maria/"Bettan" ;)

Likriktning

Publicerad 2011-02-05 10:56:34 i Allmänt


Har funderat en hel del på det här med likriktning senaste tiden.

Jag tycker man möter det här i samhället så ofta, att man försöker likrikta det mesta. Man skapar system som ska kontrollera att man gör lika och att vi får fram lika resultat. Mycket är ju bra för det garanterar säkerhet men när det gäller hur människor ska vara så måste jag säga att det nog mest är negativt.

Vår kyrkoherde här i Aneby skrev ett klokt inlägg på en av mina statusar:"Likriktning som garanti för kontroll och makt! Därmed är mångfaldens öde beseglat och vägen utför anträdd."

Mycket tänkvärt sagt och också skrämmande! Är det så att vi genom att likrikta samhället går mot undergång?

Kan det här vara ett av problemen som våra politiska partier brottas med? Är det det som är orsaken till våra kyrkors problem med engagerade medlemmar? Ja jag vet inte men utan att tillåta olikheter och lite galna idéer tror jag att nya tankar och nya kreativa projekt aldrig får möjlighet att födas.

I små samhällen som Aneby, där jag bor, kanske risken är större att människor likriktas och inte vågar vara de som man är tänkta att vara och samhället förlorar mycket av det goda som skulle kunnat bli.

Jag jobbar i en grupp med sjuksköterskor och distriktssköterskor. Den gruppen är verkligen en härlig grupp med så många olika individer. Vi pratar ganska ofta om just det att vi är så olika och skrattar gott åt våra egenheter. Någon är så petigt noga, en annan vill jobba med sitt eget, någon vill hela tiden berätta vad den gör, någon överkontollerar allt, någon glömmer detaljerna och någon gillar det övergripande...ja det är så bra för vi kompletterar varann. Om man kan se det och acceptera det så blir det en sån styrka. Att inte bara anklaga varandra utan istället försöka vara ödmjuka och ta emot påminnelsen om att man glömt nåt och se att vi är ett team, då blir det riktigt bra!

Jag tror vi alla behöver påminna varandra om att det är det unika, det som vi inte alltid kan kontrollera som kan bli det bästa.
Släpp livet löst så kommer det gå en väg som du inte tänkt och det kommer bli underbart.


Nu får man se framåt

Publicerad 2011-02-02 13:58:15 i Allmänt

Ja det förra blogginlägget var väl inte det roligaste jag skrivit precis. Men nu får jag lämna det och gå vidare. Det är onödigt att lägga energi på det som ändå inte ger någon god frukt!


Det finns så mycket att ge sin energi åt och politiken finns ju kvar.

I måndags var jag på min första träff med patientföreningarna. Det var Dyslexiförbundets representant och en representant för Föreningen för cystisk fibros. Det var intressant på olika sätt men framförallt tycker jag det är ett mycket givande uppdrag att få träffa de som representerar dem som vården är till för, patienterna.

Tror att det här uppdraget kan bli givande och lärorikt under de här fyra åren.

Mycket tid går just nu åt att öva till vår teater i Vireda, Romantik i panik! Ja det växer fram mer och mer ju bättre vi lär oss våra repliker. När man kan sina repliker slappnar man av mer och kan gå in i rollen och få fram humorn bättre. Ja det är verkligen kul men också energikrävande.
När man varit i sin roll ett tag så blir man mer och mer den personen. Men jag är nog en blandning av förra årets barska Rakel och denna årets blonda blåsta Bettan! :)

Ser nu framåt och gläds åt det som händer i livet. Det händer jämt nåt spännande i livet och genom olika relationer växer olika tankar och idéer fram.Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela