Maria Lundblom Bäckström

Tänk att jag levt så länge nu

Publicerad 2009-02-28 10:15:24 i Allmänt

Idag när jag vaknade så kändes det som dagen log åt mig. Solen lyste in genom gardinen och hela härliga dagen full med överraskningar. Ja det är min födelsedag och här nedan ser ni hur jag såg ut för 42 år sedan.


 Maria 3månader (tror jag)

Försoning

Publicerad 2009-02-27 19:54:27 i Allmänt

Hur skulle mitt liv ha varit utan försoning?
Kallare och bittrare tror jag.

Varför är det så viktigt? Jo jag tror att om vi inte försonas så bär vi på osunda känslor. Känslor som gör att vi inte kan vara helt öppna inför vad livet, andra människor och vad Gud vill ge oss. Men det är inte alltid lätt att försonas. Det kan vara så att man blivit så sårad av någon att det känns helt omöjligt. Det som är det värsta är att den andra personen inte skadas av det utan bara man själv. Man gror igen och svartnar inuti och bitterheten får fäste. Jag tror man kan sluta som en gammal missnöjd tant eller gubbe, sån där som ni nog alla har mött någon gång.

Men hur ska man göra då?
Ja för mig är det så att Jesus har förlåtit mig allt dumt jag gjort och han gör det hela tiden när jag ber om förlåtelse. Ja det kan ju innebära att jag också måste be någon annan om förlåtelse för jag kan ju inte bara be honom om förlåtelse och strunta i den jag sårat, om jag nu vet om det och det är det som det gäller.

Jag får del av hans kärlek när jag vill öppna mig och på något sätt hjälper han mig att förlåta. Det kanske inte går på en dag och kanske inte heller på ett år men han hjälper mig att hitta känslan, att hitta en kärlek som står över vad den personen gjort och se att även den personen är ett offer.


Ja jag har verkligen inte alla svaren på det här men jag vet iallafall att förlåtelse och försoning är oerhört viktigt i mitt liv.


En varning från min mamma

Publicerad 2009-02-27 08:04:09 i Allmänt

Min mamma köpte bläckpatroner till skrivaren från Color Bob i november förra året. Det visade sig ganska snart att kvaliten på färgpatronen inte var bra. Utskrifterna blir gröna(kan ju vara roligt men någon anna färg också).

 Vid reklamation till Color Bob får hon inget gehör för klagomålet. De menar att det gått för lång tid för att reklamera varan. Det ska ske inom en månad. Därför vill nu mamma varna alla för att handla bläckpatroner hos Color Bob. Det blir en dyr affär när varan inte håller den utlovade kvaliten och inte fungerar vid användning.

Självklart stöder jag min mamma i detta!

Vem är skolan till för?

Publicerad 2009-02-25 20:06:35 i Allmänt

Hur tar man hand om de "svåra" barnen i skolan? De som kommer från andra länder med traumatiska upplevelser i bagaget och som har en helt annan kultur hemma? De som slår sina kompisar och som har ångest?

Ja jag fattar, det här är inga nya frågor men för mig är det en ny värld som öppnat sig när jag börjat jobba som skolsköterska. Jag börjar inse att vi inte har några självklara metoder eller att vården eller socialen inte har några rutiner som man följer när man möter de här problemen.

Ja det här var bara lite frågor och jag ska fortsätta skriva om det här när jag är lite piggare men just nu har just de här frågorna tagit mycket av min energi i anspråk.

GRATTIS Viktoria och Daniel

Publicerad 2009-02-24 22:00:34 i AllmäntEn sån fantastiskt rolig nyhet vi fick idag! Att Kronprinsessan Viktoria äntligen har förlovat sig med sin Daniel och  att de ska gifta sig nästa sommar.
Jag är verkligen glad. Mitt kungahusälskande hjärta blev varmt.

Jag tycker Kungahuset är en sån viktig del av vårt land. Det symboliserar historia och är en del av hjärtat för vår nation.
Många skrattar ibland åt mig att jag är en så hängiven royalist men för mig är det verkligen en del av Sverige och det skapar en känsla av tillhörighet. Rötterna är viktiga och därför är också Sveriges historia en del av mig. Jag tillhör något större och finns i ett sammanhang.
Åter igen passar vår Kristdemokratiska slogan "Trygghet i det lilla är trygghet i det stora!

http://www.youtube.com/watch?v=z7fMsvsZe_c

Melodifestivalen

Publicerad 2009-02-22 12:19:01 i Allmänt

Ska vi ha någon chans i Eurovisionsfestivalen så tror jag vi ska skicka Sofia med ALLA!
Allvarligt...då kanske vi kan få Balkanländerna att ge oss några röster. Vi har inte en chans med de låtar vi själva gillar och dessutom så röstar alla i Balkan på varann. Så är det bara.
Sist sa jag att jag ska inte titta på den där skiten mer. Det är ju så diskriminerande och man blir bara irriterad.De låtar jag hittills gillat mest är nog:
 You're My World


 Snälla Snälla
Jag vet jag är lite knäpp men hon har sån grym känsla, lite samma som Thåström, sjunger verkligen från själen.

Baby, Goodbye


 Här för mig själv
Det var en rätt mysig känsla i den låten

 Alla
Och som sagt, Sofia tror jag skulle ha en viss chans i Moskva...är det väl som Eurovisionsfestivalen går?

Ja det är väl mitt bidrag i den här melodifestivaldebatten.

Tankens kraft

Publicerad 2009-02-22 11:11:54 i Allmänt

Det senaste året har jag börjat förstå kraften i våra tankar.

"Genom varje tanke jag tänker påverkar jag den jag är"

"Jag skapar den jag är med mina tankar"

"Varje tanke och fantasi jag har påverkar min kropp rent
fysiskt"

De här citaten är från Kay Pollaks bok Att välja glädje.

Jag läste den för något år sedan och tyckte den var bra. Men efter det har jag på allvar, av olika anledningar, verkligen jobbat med det här. 

Jag insåg att jag kunde sitta i bilen  t.ex. och fantisera ihop massa negativa händelser. Vilket påverkade hela mig. Det var (och är fortfarande ibland) verkligen som det står i citatet ovan: ...påverkar min kropp rent fysiskt.
Kände hur kroppen blev stelare, man blir irriterad, orolig. Sen när jag började se det här och de här tankarna kom så började jag försöka avslöja dem. Jag började ställa motfrågor. Ja men är det verkligen så? Vad är det som är så hemskt om det är si eller så? Då började de här tankarna falla ihop och fick inte samma negativa kraft att påverka mig.

Sen började jag hitta på "mottankar" till det här. Jag skrev upp på en lapp som jag har på mitt skrivbord på jobbet där det bl.a. står: Var lugn, Var trygg, Känn tillit, Var nöjd, Ge kärlek...
Och det fantastiska började hända att jag mer och mer började känna så.
Sen insåg jag att det finns ett namn för det här, affirmationer. Ja men det kändes så bra att jag kommit på lösningen själv innan jag hittade fler affirmationer.

Men det här är ett ständigt arbete. Det är så lätt att falla in i negativa tankar igen. På något sätt behöver man säga de här positiva sanningarna till sig sjäv varje dag.

Här är några fler exempel på affirmationer:

Jag är glad, nöjd och avslappnad

Min kropp är avslappnad

Jag ger kärlek till människor

Jag är full av energi

Jag sover utmärkt

Det handlar ju om att lära sig hantera just de situationer som just DU har lite svårt med. Om man tex. har lite svårt att möta nya människor så kanske man ska säga till sig själv: Jag tycker det är spännande och roligt att lära känna nya människor!  Det här måste man gå och säga till sig själv länge. Kanske skriva upp det på en lapp och sätta på kylskåpet så man ser det ofta.

Testa! Jag lovar att det funkar! För har det funkat på mig...fast jag har lång väg kvar...så funkar det på vem som helst!

Ha en underbar dag med glada och positiva tankar!

 Att ge skapar glädje...

En solig dag

Publicerad 2009-02-20 09:09:18 i Allmänt

 Åhh så härligt!
Jag älskar de här lediga fredagarna och när solen dessutom strålar allt den kan och en vän väntar på att jag ska komma för en liten promenad så känner man sig lycklig!
Dessutom har vi roliga saker inplanerade med våra barn till kvällen och det känns ju också väldigt tillfredställande.

Nu har verkligen vintern varit riktigt vintrig under lång tid. Inga tråkiga plaskiga mornar då man håller på att frysa ihjäl av fukt och blåst. 10 minusgrader och sol är betydligt varmare än 0gradigt och blåst.

Har väl inget djupare att skriva om för tillfället och inget politiskt inlägg heller. Ja jag är fortfarade fruktansvärt störd på jordbruksministern som inte stöttar bönderna mot EU och inte verkar bry sig om att  våra svenska beteshagar kommer att bli förstörda. Nej det här kan man inte acceptera och det kommer jag fortsätta "bråka" om.

Ja det blev lite politik iallfall.

Bondeliv

Publicerad 2009-02-15 22:12:05 i Allmänt

Så här kan det vara att vara gift med en bonde:
Man sitter i soffan och klockan är snart tio. Då ringer telefonen och mannens sonhustru ringer och säger att massa kor har rymt. Suck det är bara att klä sig för den 12gradiga kylan och åka till gården.
Där har de flesta kor kommit till rätta som tur är men några är kvar ute.
Ja det är bara att inse resten av kvällen blir i lagårn.
När vi till slut fått in alla kor igen så måste allt göras rent efter all koskit som är överallt där den inte ska vara.

Eftersom jag inte var klädd för ändamålet så drog jag mig tillbaka till datorrummet där jag istället skriver av mig lite på min blogg.

Ja så är det att numera vara bondfru!

Jessicas utmaning

Publicerad 2009-02-15 16:32:16 i Allmänt

Ja ni får läsa på http://jessicabeccis.blogg.se/ varför jag lägger ut den här bilden.

 Hade bara två mappar på den här datorn så det blev den här bilden på min frisyr när jag gifte mig och den tycker jag ju är fin.

Och det här är orsaken till varför jag la upp det här: Och jag kan ju ge utmaningen till Susanne och Mia tex.

1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.
ja denna bilden fick jag i min mapp Julia kom på besök. En trevlig helg fast jag var ganska sjuk.
Här ska vi gå på stan.

Utmaningen ger jag till Lina, maria sen känner jag inga mer som bloggar.

EU i våra svenska hagar

Publicerad 2009-02-14 13:09:52 i AllmäntNu börjar det väl gå för långt!!

Nu vill EU bestämma hur våra svenska beteshagar ska se ut. De vill inte att vi ska  ha för många träd och enbuskar.

Våra klassiska sommarhagar får inte ha träd som står tillsammans i grupper och de får heller inte se ut hur som helst.


Det är så här att min man är väldigt engagerad inom LRF så jag får del av det här vid köksbordet och det jag hört nu skrämmer mig. Visst är EU bra i många frågor vad gäller miljöarbete och andra frågor men när de börjar lägga sig i hur vår natur ska se ut och när det börjar hota våra historiska sommarhagar då blir jag riktigt arg!


Det här måste vi reagera mot!


Vi måste stötta bönderna i den här frågan för de kämpar för hela vårt kulturlandskap. Vem vill sitta och ha picknick på ett tomt fält? Man vill väl sitta i de vackra enbackarna med lite dungar av körsbär och björk.


Nej nu får vi sätta en gräns för hur mycket EU ska bestämma inom våra Svenska gränser!

En ledig dag

Publicerad 2009-02-13 08:57:16 i Allmänt

En helt ny dag ligger framför och dessutom är jag ledig idag. Brasan brinner i kaminen och jag är bara tacksam för att jag har det så bra! Min mamma och pappa landar på Arlanda ikväll klockan tio. Då har de varit fyra veckor i Thailand och jag saknar dem nu! Välkomna hem! Men snart är det vår tur att få åka dit, fast inte riktigt så lång tid....

Sitter och tittar på nyheterna och det är verkligen inte alla i världen som har det bra. Men tydligen är vi i Sverige ändå inte bland de lyckligaste. Man har visst mätt känslan av lycka hos olika befolkningar i världen och på en skala från 0-10 så ligger nästan alla länder på 5,6 men i Sverige ligger vi på 5,5. Men varför är det så?

Varför är vi inte lyckligare, vi som ändå har det mesta vi behöver?
Vi har ju inte alls sån fattigdom som många har. Vad kan man göra för analys av det? Vi är ett av de mest sekulariserade länderna i världen t.ex. Kan tro och traditioner ge en känsla av lycka och trygghet som vi har tappat? Lever man mer i gemenskap med andra i andra länder? Ja det här är nog saker, tror jag i alla fall, som kan vara av betydelse.

I Sverige känns det ibland som att ju färre gränser man har desto bättre är det. Men så tror inte jag att vi människor funkar. Jag tror vi behöver balans och som min pastor sa i söndags, måttlighet kan vara sunt! Det kan vara trevligt att ta ett par glas vin men kanske inte att dricka sig berusad, det kan vara bra att diskutera sex i media till en viss gräns men inte att visa allt och utnyttja andra människor för sina egna behov. Det kan vara bra att barn får vara med och bestämma men vuxna måste sätta gränser eftersom barn ändå är barn och varken har erfarenhet eller den kunskap som vuxna har.
Ja det finns nog många områden där det här gäller. Att vara nöjd med det vi har, förnöjsamhet! Inte alltid bara ha mer och nytt hela tiden det gör oss inte lyckliga. Det finns en lycka i att få längta efter något och vänta på att få det att inte få allt direkt då man vill ha det. Ja det sa min pastor också i söndags, känns snart som jag refererar hans predikan men den var faktiskt väldigt bra.

GRATTIS!

Publicerad 2009-02-07 10:13:00 i Allmänt

Grattis min älskade man på din födelsedag!

 
Till fest                    och i  vardagen....

Kram
Din Maria

Jämställdhet

Publicerad 2009-02-06 11:39:40 i Allmänt

Det här med jämställdhet har följt mig i hela mitt medvetna liv tror jag. När jag började komma på att tjejer och killar, kvinnor och män inte behandlades lika utifrån att man är människa så blev jag så upprörd. Under min tonårstid var jag väldigt feministik av mig. Läste nån tjock bok som jag tror kallas feminismens bibel eller nåt sånt.

Med tiden har väl det mer aggresiva lugnat ner sig och jag har nog också insett att vi kvinnor och män är rätt olika. MEN det hindrar mig inte från att fortsätta att inte acceptera att man behandlar kvinnor och män med samma respekt inom alla områden. Man kan inte utgå från att en man är bra på vissa saker för han är man eller tvärtom. Jag blir också galen på att mannen så ofta är normen för det normala och att vi kvinnor är det som avviker från normen.

Tex. så skulle jag svara på några frågor om just  jämställdhet. Ja men då utgick även frågeställarna från att kvinnlig medverkan i olika sammanhang var det onormala och ställde frågor utifrån det. Varför inte fråga utifrån hur tycker du att det är när män deltar i dessa sammanhang?
Så här är det ofta!

Jag brukar försöka vända på det så ofta jag kan men det är ju en ständig motvind.


Tyvärr har det ju inte blivit bättre i den nya generationen. Märker när min 14åriga flicka berättar saker hon är med om att tjejer fortfarande inte kan säga och göra samma sak som killar för då är de "skabb" och horor osv.

Nej det är sorgligt att den här jämställdhetskampen måste fortgå.

Vårkänslor!

Publicerad 2009-02-01 14:10:18 i Allmänt

 Idag får man vårkänslor. Nästan så jag började titta efter tussilago när jag var ute. Men det är lååångt till våren än tyvärr!

Hjälp!

Publicerad 2009-02-01 12:44:08 i Allmänt

Nu blir allt helt fel!!! Det kommer ta lite tid innan jag fattar hur man gör här!
Ja nu har jag gjort ett nytt inlägg för hela min familj! Jättesnyggt!! Ha ha! Ja ja nu har jag i allafall presenterat min man, mina barn och min mamma och pappa!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2009-02-01 10:06:39 i Allmänt

Det här är mitt första inlägg i min blogg. Skrev precis nyss ett inlägg men då jag tydligen inte riktigt lärt mig hur det här funkar så försvann det inlägget. Och jag som blev riktigt nöjd med det jag skrev. Suck! ja då börjar jag om då...

Jag hade egentligen inte tänkt ha någon blogg. Gillar inte att att lämna ut för mycket om mig själv och vad jag gör i livet. Men så har jag funderat lite och då kände jag att jag skulle nog vilja skriva lite om mina tankar. Det kan nog bli om allt möjligt i livet från tankar om böcker jag läser till politik och Gud.

Satt nyss och tittade på dagens Gudstjänst. Gud är viktig i mitt liv! Därför är det viktigt att i mitt första inlägg också ha med honom. Det är viktigt för mig att Jesus får finnas i mitt liv varje dag. Kyrkan och min församling är också viktig. Där tror jag man kan få uppleva en del av Gud och få dela en del av min tro med mina vänner. Men Gud är så mycket större än så. Det går inte att bara ha Gud i kyrkan. Det finns så mycket mer som vi inte kan fånga in, så många sätt som Gud kan visa sig på genom oss alla på olika sätt. Jag kan få förmedla något från Gud ibland och jag tror också att andra i min omgivning kan förmedla något från honom, så det gäller att vara lyhörd. Till sist vill jag i mitt första inlägg önska dig Guds välsignelse  och godhet i ditt liv.

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela