Maria Lundblom Bäckström

Rapporterar media om de goda nyheter som händer i världen?

Publicerad 2011-07-28 19:46:19 i Allmänt

Det är mycket nyheter nu kring gärningsmannen i Norge. Och det är ju inte konstigt, alla undrar ju hur någon kan göra något så fruktansvärt och man vill analysera och förstå varför!

Men man kanske inte behöver fixera sig för länge på gärningsmannen utan istället tänka på omsorgen om alla de som är drabbade i Norge. Det här är väl något som kommer finnas med en liten tid till i våra medvetanden på ett mer direkt sätt men jag tror inte det kommer falla i glömska heller. Jag kan tänka mig att vi alla i de nordiska länderna kommer ha en större vaksamhet och kanske en liten rädsla också för att det kan hända saker i våra länder som vi inte tänkte så starkt på innan.

Det är bra att våra säkerhetspoliser även blir mer vaksamma på andra grupper i samhället än islamska terrorister. Hörde iof på nyheterna då de intervjuade SÄPO, tror jag det var, att de har haft det sättet att tänka till skillnad från Norge där de tydligen varit mer islamterrorist inriktade.

Ja jag vet inte men vi får verkligen be och hoppas att det inte blir något mer nu.

Jag hade ett samtal idag med en person om hur otroligt mycket skada en enda person kan orsaka. Jag sa då att om en person kan göra så mycket skada så måste väl en person också kunna skapa så mycket gott så det ger samma genklang?
Kan man det? Hur gör man det?
Vi kan ju i allafall ha det i åtanke så kanske nån av oss kommer kunna sprida så mycket ljus och kärlek omkring sig så det blir stora rubriker i alla media och CNN rapporterar.

Men media kanske inte är så intresserade av goda nyheter?
Det kanske händer i världen men ingen för ut de nyheterna till oss andra, vem vet?
Det finns faktiskt människor som väljer det onda

Publicerad 2011-07-26 14:10:54 i Allmänt

Jag har tänkt på en sak i och med de här fruktansvärda händelserna i Norge.

Man hör och läser lite spekulationer om att gärningsmannen Anders Breivik skulle vara psykiskt sjuk. Säkert säger hans advokat det för att få lindrigare straff.

Men jag tycker ofta att när någon gör så här onda hemska saker, som i det här fallet också verkat vara noga planerat, tror jag inte man är psykist sjuk.

Jag tror att vi människor kan välja att bejaka det goda eller det onda varje dag. Jag kan bara gå till mig själv så kan jag ju välja att göra något gott eller jag kan välja att göra något ont. Alla människor känner väl av den där kampen inuti varje dag och de flesta av oss kämpar ju för att inte vara för egoistiska och att låta det goda och kärleksfulla i våra liv vara det som får styra oss.

Men jag tror faktiskt att det finns människor som bejakar det onda. Som går in i det mer och mer och förmörkas av det här i både sina tankar och sin själ. Det tror jag har hänt den här mannen.

Man kan inte skylla allt på sjukdom utan ibland får man faktiskt se att människor väljer egoistiska och även helt onda allternativ i livet. Orsaken till det kan ju vara många och jag tror också att alla har en möjlighet att vända om och bejaka det goda i livet.  

Ja det är lite min syn på det här!

Ett ljus och en bön

Publicerad 2011-07-23 10:40:40 i Allmänt

Herre idag vill jag be en bön och tända ett ljus för alla de människor som drabbats av den oerhört mörka händelsen i Norge.
Käre Gud omslut alla familjer som mist en kär familjemedlem, var nära dem i det oerhört svåra och hjälp dem att leva vidare.
Det finns inte ord för hur någon människa kan bejaka så mycket ondska och galenskap i sitt liv, det är verkligen svårt att förstå.

Beskydda oss Herre, beskydda vårt land och den plats där vi bor på!
Var med vårt grannland Norge!

Kom med din nåd!

Amen

I komposten finns livet!

Publicerad 2011-07-20 16:37:34 i Allmänt

Tack för responsen från er "okända" personer som hittat till min blogg.
Det gör ju nästan att jag måste börja skriva lite igen.

Det som gör att jag inte har nåt att skriva om är att jag är i nån slags viloperiod i livet. Ja det är inte det att det finns hur mycket som helst att göra men på nåt sätt så har någon period av att inte gå in i så mycket infunnit sig.

Jag vilar i att trivas på mitt jobb, att vila i de uppdrag jag har och i min familj och mitt liv. Det är oerhört skönt och jag har det väldigt bra på många sätt.

Ofta så jagar och strävar man efter så mycket men vad ger det egentligen. Jag känner att jag behöver våga vänta in vad livet, eller säg Gud, har för vägar för mig. Jag tror att om man mer vågar vila och känna efter i sitt inre efter hur man ska gå så hamnar man rätt.

Det är en konst att våga vara i nuet och leva där. Att bara få vara i vår trädgård som sakta växer fram är ju en underbar gåva.

Tror jag skrivit det tidigare men en favoritplats i min trädgård är bakom vårt dass i komposten. Att stå där och gräva upp jorden som blivit av allt som förmultnat, lägga den i skottkärran och ösa på den på landen det är en sån otroligt meningsfull sysselsättning.


Jag känner just nu att livet det finns nära naturen, på landet där jag bor.

Skrev igår på facebook att jag inte ville åka in till Aneby utan stanna ute på landet. Då skrev nån "Skillnaden är väl marginell". Jo visst det kan man väl tycka men när jag åkte genom det tomma samhället igår så kändes det just det, tomt! Var är livet?
På landet känns det som det sprudlar av liv. Det finns alltid nåt att göra så här års och bara en promenad lättar ju upp även en dag som kan kännas tung.

Ja det är nog lite av det som är på mitt hjärta så här en julidag!


En bild från mitt örtland som börjar växa fram så smått!

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela