Maria Lundblom Bäckström

Var det inte pensionärernas tur nu?

Publicerad 2009-09-19 17:05:38 i Allmänt

Nu ska vi löntagare få sänkt skatt igen med 200-250kr/månad. Ja det är ju jättebra men jag för min del hade faktiskt varit villig att ge pensionärerna även denna skattesänkning så de kunnat få 350kr mer i sin skrala kassa.

Dels tycker jag de har jobbat ihop dessa pengar och att det var deras tur nu att få en mer rejäl sänkning. Jag tror faktiskt många kommer uppleva det som ett hån att de fick 100kr. I allafall mina föräldrar. Som tur är har min mamma möjlighet och lust att jobba i projektform då och då men sen då?
Jag tror även risken finns att vi i Alliansen nu missar en hel del röster på det här, tyvärr!

Göran Hägglund sa på Rikstinget att det nästa gång var pensionärernas tur att få skattesänkning men menade han verkligen så lite och att strax efter så ska man också sänka för löntagarna med dubbelt så mycket och mer?
Jag hade tagit med min mamma dit vid hans anförande, då de bor i Västerås och hon som inte är politiskt aktiv applåderade verkligen hans löfte då och sa att nu ska jag verkligen berätta det här för våra vänner så de röstar på Kristdemokraterna. De har många vänner och de flesta är intellektuella och samhällsmedvetna personer men nu undrar jag vad hon kommer säga. Har inte hunnit prata med henne än.Jag ska (nog) börja plugga!

Publicerad 2009-09-15 16:28:35 i AllmäntNu har jag tagit det första steget mot att läsa till skolsköterska. Jag har sökt en kompletterande omvårdnadskurs på 15hp i Skövde. Så nu ska jag bli student till våren om jag kommer in.
Men Hjälp! Är det nu det här jag vill bli?
Jo jag känner mig så glad och lugn över det här och någon gång får man väl bli vuxen och bestämma sig. Det är ju iallfall över 20år kvar att jobba och ska jag plugga något mer så är det nog nu.

Ja det blir nog rätt jobbigt men just nu känns det jätteroligt.

Det är som det blåser lite nya vindar i livet. Att börja läsa igen och sen börja spela lite teater. Ja plugga vet jag ju vad det innebär för det har jag ju ändå gjort då och då i livet men spela teater det känns lite som att gå ut på en is som jag inte riktigt vet om det håller. Men när man längtar efter att göra något då tror jag ändå man har någon inre drivkraft som gör att man klarar det.

Ja livet är spännande!

Var du en mobbare?

Publicerad 2009-09-13 14:31:30 i Allmänt

Det frågar man efter på Aftonbladet.se idag.
Ja men vad ska man svara?
Inte mobbade jag nån när jag var liten. Men sen var det ju G som var väldigt annorlunda och aldrig var med oss andra. Jo hon var ju ibland med det andra gänget som vi inte bjöd på våra partyn. Men mobbade, nej det gjorde jag ju inte...eller?

Det här har jag funderat en del på sen jag växt upp och blivit så kallad vuxen.
Nu förtiden pratar de vuxna om det här i skolan och man har mobbningsteam på skolan mm.
När jag var liten pratade ingen om det här. Det enda man tänkte på när det gällde mobbning var ju att man retade eller stod i en ring runt någon stackare och slog den personen och det gjorde vi aldrig. Utan det var mer det där att vi som var lite "häftigare" i klassen inte bjöd alla när vi hade kalas eller senare party. Jag vet inte vad våra föräldrar tänkte, måste nog fråga. Men jag tror de tyckte det var en liten behändig skara som man bjöd och sen tänkte ingen mer på det.

Men jag vet att jag hade en liten gnagande känsla där inne när G satt för sig själv på skolgården. Jag vet vi frågade någon gång om hon ville vara med men det ville hon inte. Och det kan jag förstå, hon kände ju liksom inte oss och inte vi henne. Fy det här är ju hemskt! Men varför gjorde ingen vuxen nåt och varför pratade man inte om det här. Jag kan ändå känna att det var vuxenvärlden som ändå gjorde det största felet.

Men visst förekommer mobbning bland vuxna också det hör man ju om. Sen kan det ju vara mer eller mindre.
Men vad är mobbning och vad är härskarteknik?
Att tex. inte skicka samma information till alla i en styrelse, är det mobbning eller härskarteknik?
Eller att lyssna mer på någon särskild i en partigrupp eller arbetsgrupp eller lyfta vissa personer och ge dem mer uppmärksamhet och bekräftelse, är det mobbning eller vad?

Mobbar man själv nu? Eller använder härskarteknik omedvetet?
Hmm? Ja det tål nog att tänka på!

Arg som ett bi!

Publicerad 2009-09-12 16:21:03 i Allmänt

Idag är jag lite arg av mig. Går igång på lite av varje och tål inte "tråkiga" skämt. Stackars alla runt mig. Ja, ja det kansker är "kvinnoilska". Men det kanske är bra också att markera lite? Hmmm??? nej det behöver nog inte jag, jag behöver nog mer inte markera utan vara generös och mjuk och snäll.

Sen finns det ju så klart saker som det är bra att bli arg på men det brukar ändå löna sig bäst att ta den ilskeenergin och prata eller agera på annat sätt för att försöka förändra det man är arg på.

Är politik kanske ilska på olika saker som man kanaliserar genom olika organ, debatter, samtal, arbete, insändare och andra sätt? Ja kanske en viss sanning ligger det i det.

Alla vi politiker kanske är arga som bin egentligen men gömmer det bakom en mask av massa fina ord och skapar nätverk där vi kan påverka på olika sätt.


Lite av varje tankar

Publicerad 2009-09-10 16:44:21 i Allmänt

Ja nu har jag inte skrivit på snart en vecka här.
Vad rörs sig i mina tankar just nu?

Mycket runt jobbet faktiskt. Det är intensivt hela tiden och även om det är roligt så gillar jag inte riktigt känslan av att jag inte blir klar utan lämnar och sen får jag inte jobba med det förrän om flera dagar. Då har man tappat lite igen och så får man börja fundera en stund var man var.

Min kära man håller på med att försöka påverka att få upp mjölkpriserna och idag skulle p1 intervjua honom. Ja han har många idéer och vill bla försöka få handeln att ta ett större ansvar. Jag tror som han att många skulle vara beredda att betala någon krona mer om man visste att det oavkortat gick till bönderna. Vi vill väl ändå ha kvar vår mjölkproduktion i Sverige?


Det börjar märkas lite smått att det är valår nästa år. Vi har börjat med nomineringar i lokalavdelningarna och i media kan man se att både vänstern och vår egen Allians börjar samla sig och försöker infria vallöftena.

Lokalt så verkar vi ju få lite tillskott i kassan och jag hoppas det kan hjälpa upp på de områden där det finns mest behov och att det verkligen når brukarna inom barn och vård och omsorg.


Träffade mitt rådslag Landsbygd/Samhälle, i tisdags och där signalerade man oro över eventuell nedläggning av förskola ute i ett av landsbygdsområdena. Man har tomter där som man hoppas ska begyggas och i närheten byggs det redan. Man tycker det stämmer dåligt att då lägga ner den förskolan så man får 1mils väg till nästa förskola enkel väg. Det kan antingen innebära att en familj får köra 4mil fram och tillbaka om man jobbar åt andra hållet, eller, och kanske troligare, att man väljer att lämna barn i annan kommun och då är frågan om det blir ökade kostnader för vår kommun ändå?
Det kan ju också kanske innebära att familjer väljer att bygga i annan kommun.
Ja det är svåra beslut och svårt att veta vad som blir bäst i längden. Hade ibland varit skönt att ha facit innan.


Sen har jag läst igenom regelboken för vårdvalet i Jönköpings län. Jag tycker det ser jättebra ut det mesta. Patienten kan räkna med en god och högkvalitativ vård om vi lyckas genomföra detta. Jag tror verkligen att det kan bli jättebra. Återkommer nog om detta framöver.

En ljus begravning

Publicerad 2009-09-04 16:32:55 i AllmäntIdag har jag varit på en ljus begravning. Det var min mans mormor som hade dött vid 93års ålder.
Hon var en varmt troende människa men också en väldigt varm människa för övrigt. Jag hade förmånen att få träffa henne några gånger i livet och hon var verkligen en sån där sällsynt gullig, vithårig gammal dam som man inte kan låta bli att tycka om. Glimten i ögat och även om inte närminnet alltid var på topp så märktes det att hon ändå var intelligent.

Idag stod Jesus och himlen i centrum på begravningen! Att en begravning med en människa som så tydligt uttalat i sitt liv att hon tror på Jesus och på ett evigt liv efter detta i gemenskap med honom kan ge en sån känsla av hopp till alla ändå, det är fantastiskt.

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela