Maria Lundblom Bäckström

Goda möten och tankeväckande talare

Publicerad 2010-01-30 20:34:27 i Allmänt


Så har jag varit på ännu en Kommun och Landstingskonferens med Kristdemokraterna.
Det är alltid med glädje man åker på dessa konferenser med över tusen deltagande Kristdemokrater. Många härliga människor man får träffa som man ser mest ett par gånger per år.

Det som jag tycker var den stora skillnaden den här gången var att det kändes som man träffat många flera gånger under året, ja kanske flera gånger per vecka. Men inte IRL, ja In real life, utan via Facebook!

Facebook är verkligen något som också var uppe flera gånger under de här två dagarna. Det är ett av alla sociala medier som man räknar kommer vara en viktig del under valrörelsen. Och bloggar och Twitter och ja vad hette allt nu då?? Hmm....var på ett seminarium om det här. Ja jag är ju rätt bra på just Facebook, som ni vet och ganska bra på att blogga är jag kanske också...men man hinner ju inte alltid.

Göran Hägglunds tal i fredags var verkligen bra. Här är en länk där du kan höra talet och här kan du läsa talet om du hellre vill det.
Ja jag är så dålig att referera vad nån sagt när jag inte skrivit ner det men som sagt läs eller lyssna gärna!

Mamma han lovade i alla fall sänkta skatter för pensionärerna!


Göran Hägglund

Ja sen var det ju Marcus Birro då! Ja jag har väl fattat att han har en del att säga och så men vilket hjärta och vilken talare. Ja jag vet inte vad man ska säga, berörda blev vi nog alla. Marcus var fantastisk i alla fall!
Tror han skulle läggas ut på youtube snart så då kan jag länka. För det är verkligen värt att höra!

Marcus Birro

Här en annan blogg som beskriver Marcus anförande lite bättre: http://brannberg.blogg.se/2010/january/marcus-birro-gjorde-succe-bland-kristdemokrat.html

Vägar till vishet

Publicerad 2010-01-24 10:01:56 i Allmänt


Jag läser just  nu Stefan Einhorns bok "Vägar till visdom". Det är många kloka saker han skriver där och jag kan tänka mig att det är en bok jag kan behöva återkomma till för det är svårt att ta in allt på en gång och man ser olika saker när man läser en bok en gång till.

Något jag i alla fall själv har börjat fundera över när jag läst den här boken är det han skriver om att ideologier kan låsa oss.

Hur påverkar det här mig som politiker. Som politiker har man ju en grundideologi som man tror på. Det tror jag inte är fel utan jag tror man ska ha värderingar som styr ens handlande för annars tror jag också man kan vara farligt ute. Men om ideologin börjar styra mig på det sättet att jag i olika frågeställningar inte kan vara öppen för alla aspekter av en fråga och se till helhetens bästa då tror jag vi som politiker kan bli farliga.

Om man inte kan lyssna på en person för att den har en helt annan politisk syn än mig då är man illa ute!

En person med en helt annan grundideologi kan ju faktiskt ha bra tankar och idéer i en speciell fråga. Tyvärr styrs vi ju av så mycket annat i politiken än medborgarnas bästa.
Vi vill att de bästa idéerna ska komma från vårt eget parti och vi vill inte att våra motståndare ska få "poäng" som kan gynna dem i valet. Det här gör ju att vi inte alltid kanske hittar de absolut bästa vägarna och det är politikens dilemma tycker jag.

Även i det här behöver vi nog vara visa. Jag tror ändå människor ser om vi har ett öppet sinne och att vi driver frågor för samhällets bästa och inte för vår egen skull om vi har det för ögonen och inte vår egen karriär!

Jag skulle vilja rekommendera den här boken för dig som kanske vill jobba lite på att bli lite visare i ditt liv!

Biljetter till: Att få ett recept till stånd!

Publicerad 2010-01-16 16:02:41 i Allmänt

Välkommen att köpa biljetter till vår teater i Vireda!

ATT FÅ ETT RECEPT TILL STÅND

Spelas: 19/2, 20/2, 26/2, 27/2, 5/3 samt 6/3.
Alla föreställningar kl.19.00.

Plats: Vireda Ungdomsgård

Pris: 150kr (fika ingår)

Biljetter: tel. 0390-311 25

Obs! Endast förköp gäller!

Lugn och ro

Publicerad 2010-01-02 15:07:13 i Allmänt

Nu har man verkligen börjat slappna av efter flera dagars ledigt och jul och nyår är över.

Idag har vi vår lilla Emil här. Mikael är alltså farfar till honom och jag får som sagt ett litet bonusbarnbarn. Ja så känns det verkligen. En liten söt bonus som man väljer att engagera sig i lite lagom.

Farfar han älskar sin Emil och springer och jagar honom här och så skrattar de högt båda två.
Fafa säger Emil!! Och ser lycklig ut!
Ja det är ju underbart med små nya människor.Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela