Maria Lundblom Bäckström

Svartå- och Furulidsområdets framtid!

Publicerad 2013-10-19 10:47:06 i Allmänt

Läser i tidningen om att moderaterna gjort en undersökning om var Anebyborna tycker att den nya skolan, som ska ersätta Svartåskolan, ska ligga. Och även om var man ska bygga den nya förskolan. 364 personer deltog i undersökningen och det får man nog säga är ganska god uppslutning till Anebymått sett. 

En majoritet tycker då att man ska skapa ett skolområde med ny skola på Furulidsområdet och ett förskoleområde där Svartåskolan ligger. 

Men vad svarar då moderaterna om man tänker ta hänsyn till den här undersökningen som man själva genomfört: "Det tror jag inte, uppger Lennart Sjöberg" står det i tidningen! 

Ja man vet inte om man ska skratta eller gråta! Men varför gjorde man då denna undersökning? För att få veta hur många invånare man går emot i sitt beslut? Ja jag står frågande. 

Jag tycker medborgarnas åsikter låter väldigt vettiga! (Eller man ska säga invånarna har jag ju lärt mig på jämlikhetsföreläsning för alla invånare kanske inte är medborgare.)

Att skapa ett skolområde och ett förskoleområde måste ju ha många fördelar. 
Man kan utnyttja material och personalresurser på ett effektivt sätt. Skapa bra utemiljöer inom ett samlat område och förmodligen kommer det kosta mindre att använda en redan förberedd yta än den plats som nu är tänkt att byggas på bakom Ringvägen. 

Att dessutom lyssna på alla de invånare som tidigare protesterat och de som yttrat sig i den här undersökningen tycker jag lyfter demokratin till bättre nivåer. Problemet är att ingen tycker det är ett problem!

Publicerad 2013-10-16 13:49:02 i Allmänt

Igår fick vi i Hälso- och sjukvårdsutskottet information från Kunskapscentrum för Jämlik vård i Göteborg. 
Det var mycket som var intressant med det och de visade på många delar i vården där det finns områden att förbättra. 

Bland annat har det visat sig i undersökningar att män har lättare att uttrycka att de känner smärta för en man än för en kvinna! Intressant! Hur påverkar det vården när det är en kvinnlig läkare eller sköterska som ska hjälpa en man med smärtlindring? 

Ett problem var också just det jag skrev i rubriken att "problemet är att ingen tycker det är ett problem". 
De flesta som jobbar i vården tycker att de behandlar alla likvärdigt men så är de inte. 

Hur mycket av jämlikhetskunskap och genusperspektiv får man på de olika vårdutbildningarna? Det här är ju mycket ett problem som ligger på individnivå och gruppnivå så klart. 

Jobbar man medvetet med bemötandefrågan på en arbetsplats tror jag man höjer medvetenheten. 

Idag har vi också besökt Bräcke diakoni, som också är min arbetsgivare i professionen. Där har man mycket fokus på just bemötandet. Bräcke är ju en stiftelse med non-profit och är en idéburen verksamhet. 
Det märks och utan att skriva för mycket om min arbetsplats, för det tycker jag inte är helt korrekt att göra, så kan jag iallafall säga att bemötandefrågan är alltid aktuell och i fokus! 

Ja många bra tankar har jag fått med mig de här dagarna. Ny dag nya möjligheter!

Publicerad 2013-10-15 06:24:59 i Allmänt

Ser fram emot en ny dag! 
Tycker nästan alltid det känns roligt att ha en ny dag framför sig! Man vet aldrig vad som väntar och vilka möten man kan få!

Önskar er alla en härlig dag! Intensiva dagar!

Publicerad 2013-10-14 22:15:30 i Allmänt

Dagarna är verkligen intensiva nu! Jag kommer jämt hem sent känns det som! Idag gick eftermiddagen åt till att köa på Teliabutiken då yngsta dottern behövde en ny mobil!

Det är väl lustigt att man kan köpa en ny bättre modell utan att betala mer? Det är som "nån" verkligen vill att vi alla ska ha smartphones så vi registrerar vad vi gör hela tiden! De är lättillgängliga och hyfsat billiga för de flesta. 
Vi kopplar upp oss på olika mappar och sociala medier och finns tillgängliga för alla! 

Ibland tycker jag det är lite otäckt fast jag själv lever så genomskinligt. Man vänjer sig liksom med att dela stora delar av sitt liv med så många. Undrar hur det blev så? 

Jag vet ju mer om en del som jag egentligen inte känner så bra än om närmare vänner! Ja jag kastar verkligen sten i glashus för jag delar ju mycket men jag tycker ändå det är intressant att fundera över det här fenomenet och vad det kan leda till? 

Nej dags att sova! Imorgon blir det en tur med Hälso- och sjukvårdsutskottet till Göteborg! Vi ska på studiebesök på ett närsjukhus i Angered, tror jag det var, som jobbar särskilt mot socioekonomiskt mer svaga grupper.

Sen ska vi till Bräcke diakoni för att se deras Hospiece mm. 
Så jag får besöka min arbetsgivare den här veckan också fast i en annan roll! 

Dörren in till Bräckes huvudbyggnad 

Jag hoppar av Landstingsuppdraget till nästa val!

Publicerad 2013-10-13 08:38:00 i Allmänt

I tre mandatperioder snart har jag funnits med i Landstingspolitiken i Jönköpings län. Antingen som första ersättare, vilket innebär att man är med på Kristdemokraternas alla gruppmöten och har möjlighet att engagera sig och påverka politiken, eller som ordinarie ledamot i Landstingsfullmäktige. 

Den här mandatperioden är jag förstaersättare men ordinarie i Hälso- och sjukvårdsutskottet i Jönköping och jag sitter också med i ett utskott som träffar patientföreningarna i länet kontinuerligt. 

Landstingspolitik är inte alltid så lätt! Det är en stor och komplex verksamhet och det berör många människors liv. Det krävs nästan att man har viss kunskap hur sjukvården fungerar för att klara av vissa beslut. 

Till nästa mandatperiod och inför valet som ligger framöver  2014 så kommer det bildas en region av Landstinget vilket innebär att den del som hetat regionförbundet där kommunerna och Landstinget samordnat sin regionala utveckling kommer slås ihop. Det innebär att ca 20% av verksamheten, budgetmässigt, kommer gälla regional utveckling och kommunikationer. 

Det har gjort att många personer som inte alls varit intresserade tidigare av att finnas med på Landstingslistorna nu velat komma med för att få en plats i det nya Regionfullmäktige. 

För min del innebär det att nomineringskommiten valde att sätta helt andra personer på de första platserna på den vallista som jag står på och placera mig på en sjätte plats. 
Som ni förstår så är det en plats som omöjliggör att bli invald och få ett politiskt uppdrag. 

Därför har jag igår meddelat vår distriktsledning att jag kliver av den listan och ett framtida Landstings/regionengagemang. 

Jag tycker det känns ganska tråkigt att man i vårt parti inte vill ta vara på den kompetens och erfarenhet som jag ändå fått under de här snart 12åren! 

Jag håller på och funderar hur jag ska göra med övriga engagemang efter nästa val men det blir en senare fråga att ta i. 

Ja vi får se vart vägen går framöver! 


 

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela