Maria Lundblom Bäckström

Vi går in i påsken...

Publicerad 2010-03-31 13:40:07 i AllmäntJa nu går vi in i påsken!
Det kan man ju göra på många olika sätt. Jag tänkte väl pynta trappen lite idag och även inne eftersom jag inte hunnit det tidigare. Kanske det blir några påskägg och lite godis också.

Man kan ju också ta in påskens budskap på ett lite djupare plan och bejaka det som kyrkan lyfter
fram: Skärtorsdagens lidande, långfredagen på korset, påskafton och så påskdagens uppståndelse.

Här kan vi nog var och en bli lite eftertänksamma och fundera på vad det betyder för oss personligen och hur det påverkar vårt liv.

Även om man kanske inte har en tro så kan man ändå ibland behöva rannsaka sitt liv på olika plan och kanske till och med erkänna för sig själv att man tänkt eller gjort något som inte var så bra, våga se att det aldrig är försent att förändras. Det kan ge en ny glädje...

Jag och min man är bortbjudna en del i påsk till kära vänner och föräldrar!

Glad Påsk till er alla!

Val och vår i luften!

Publicerad 2010-03-30 17:14:47 i Allmänt

Ska strax åka iväg på kandidatutbildning på Landstingets kansli. Det är ett säkert tecken på att det är val i luften. Jag kanske inte behöver åka på den efter två mandatperioder i landstinget men dels tycker jag det är roligt och träffa de nya kandidaterna och kanske de också tycker det är roligt om vi "gamla" kommer. Sen kan det ju vara så att man lär sig något nytt.

Gick en promenad nyss, den korta rundan. Det är på gamla järnvägen nedanför vårt hus. Där ligger solen på nästan hela dagen och fåglarna kvittrade. Kände bara att jag blev så lycklig av att det är vår i luften och att jag känner mig älskad.

Ja det är val och vår i luften!

Valupptakt!

Publicerad 2010-03-28 10:11:36 i Allmänt

Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund, tog emot partikollegornas jubel i Huskvarna Folkets Park.
Igår startade valrörelsen i och med en stor samling med alla Allianspartier samlade i Huskvarna folketspark och med våra fyra partiledare som förärade oss med sin närvaro!

Med bildspel och hög musik i bakgrunden klev de fyra partiledarna på scenen medans vi i publiken stod upp och applåderade.

Ja det var inte utan att man drogs med i festkänslan! Nu är det valår!

Även min egen valrörelse har börjat. Det är som en inre rörelse där man börjar fundera på vad man vill inför näsat mandatperiod. Jag vet ju vilka frågor jag brinner för men man ska också formulera det i ord! Jag tycker också det är bra att börja fundera på vad man är beredd att ta för uppdrag, om det blir möjligt. Jag känner som man måste förbereda sig och sätta upp mål för att veta inriktningen.

Min valfolder har jag också börjat arbeta lite med och jag ser fram emot att gå ut och bedriva valkampanj och personvalskampanj. Att möta alla väljare och prata politik!

Skolmiljön

Publicerad 2010-03-15 20:53:56 i Allmänt

Har funderat en hel del på det här med miljön i skolan och nu när jag satte på TV:n på Kunskapskanalen så var det ett intressant program om just det.

Vad har vi för miljö i våra skolor? Framförallt tänker jag på högstadiet.

Skapar vi en miljö utifrån hur vi vill att eleverna ska vara eller skapar vi en miljö utifrån hur våra uppfattningar om hur eleverna är?

Jag är ibland på Furulidskolan, vår högstadieskola i Aneby och vissa lokaler i den är väl rätt okej men korridorerna med alla plåtskåp och fula färger på väggarna och kala och tråkiga miljö vad säger den?

Talar den om för eleverna att de är respekterade och att vi förväntar oss att de också visar respekt? Är det en miljö som visar att eleverna är värdefulla och att vi ser på dem som varma, kärleksfulla människor?
NEJ! vill jag med bestämdhet säga.

Till och med jag som är en vuxen ansvarsfull mamma, yrkeskvinna och politiker får nästan lust att spotta lite på golvet och slå lite i skåpen så det ska låta, skrika lite till nån längre fram i korridoren och kanske svära lite! Ja så känns den miljön.

Vi måste börja fundera på hur vi utformar våra skolor. Vi måste börja tänka lite mer kreativt och börja agera utifrån hur vi förväntar oss att våra tonåringar ska vara.

Vi måste signalera något annat än det vi signalerar nu!

Och, vill jag tillägga, innan det är gjort här i Aneby så vill inte jag ha upp några 6:or till högstadieskolan!

För där är varken den sociala miljön eller den fysiska miljön, som jag här ovan försökt beskriva, fortfarande inte lämplig att ta in de barnen i än. Det är absolut min bestämda uppfattning och den kommer jag fortsätta stå upp för tills jag ser en förändring.

Jag tror också att det kommer urholka de andra skolorna i vår kommun...men det är en annan historia som jag får återkomma till vid ett senare tillfälle.

Orkar inte skriva nåt...

Publicerad 2010-03-09 20:34:11 i Allmänt

Egentligen orkar jag inte skriva nåt men jag kan ju skriva lite kort om Landstingsfullmäktige idag. Men varning det blir nog inget vettigt.

Några tankar:
Jag tog upp några aspekter om Revisionens rapport ang. utvärdering av utskottens arbete. Det jag lyfte var att vi behöver stöd i HUR vi som utskott kan nå ut till medborgarna, alla "vanliga" människor. Och sen att jag tycker det var väldigt bra att revisionen tycker utskotten behöver få mer utrymme i Landstingsfullmäktige. Ja det finns massor att säga om det här och man ska inträtta chattmöjligheter mm. mm.

Om ni vill se vad jag sa så kommer det på webbtv här Det är någonstans i början.

Sen kan man ju undra vad sossarna vill? Jag tyder det som att de inte riktigt vågar säga att de är helt emot Vårdvalet för att man på riks är ganska positiv men man kan ju inte säga att det är något bra utan man försöker leta alla fel man kan...seeeg interpellationsdebatt.

Men nu är det slut!

Nätverk, kommunikation och relationer

Publicerad 2010-03-01 14:54:50 i Allmänt

Att bygga relationer, att kommunicera och lyssna och skapa nätverk det har jag börjat förstå är en mycket viktig del i att vara politiker. Om man inte lägger tid på det så tror jag risken är stor att man till slut hamnar i de klassiska fällorna att makten är viktigare än vad man beslutar, att inte kunna ändra sig även när man ser att förutsättningarna har ändrat sig.

Att prata och diskutera och på olika sätt kommunicera med andra människor det är oerhört viktigt anser jag som politiker. Om jag tappar det så är jag nog förlorad. Och då menar jag att verkligen lyssna både på andra politiker men även på dem jag företräder och även de som man lever med närmast. De som verkligen vågar säga sanningen till en. Jag måste ge min man beröm i att hjälpa mig att inte sätt mig på några höga hästar (ja jag är nog rätt bra på att hjälpa honom med det också).

Jag har nog i alla fall sen runt år 2000 haft det som grund att vi alla människor har nåt att lära varann och att vi tillsammans formar vägen framåt. Mycket började med att jag läste lärande organisation och allt vad det kan innehålla. Men när man hamnar på olika positioner inom politiken så kan det ibland vara lätt att glömma sig och bli så fixerad dels vid det man är mitt i men också av sina ideologier.

Som jag skrev tidigare när jag skrev om vishet så beskriver Stefan Einhorn i sin bok just att det finns en fara att bli för statisk i ideologier. Det kan göra att man inte vågar ha ett öppet sinne och se lösningar på problem på ett öppet sätt där man tar in olika aspekter och risker och utifrån det försöker hitta lösningar. Och det är här jag tror att  kommunikationen kommer in, att man måste ha olika typer av relationer som kan ge en olika synvinklar på saker för att kunna fatta de bästa beluten.

Ja så jag kan säga att jag har omprövat min roll som politiker många gånger och jag hoppas jag kommer fortsätta göra det så länge jag håller på. Om jag slutar lyssna så hoppas jag nån säger till mig...ja som sagt jag har ju min kära make att tacka för att jag håller mig på marken så han lär nog säga till!

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela