Maria Lundblom Bäckström

Semester!

Publicerad 2009-06-29 20:14:51 i Allmänt

Så härligt det är med semester! Nu har vi dessutom varit riktigt kulturella igår jag och mina flickor och min mor och besökt Carl Larsson gården och Rättviks brygga.

Lägger upp lite härliga bilder från mina 6 dagar av ledighet hittills...hemma och i Västerås och i Dalarna.


Luftballong över Vireda den första varma kvällen.

 
Härliga familj och grannar som tittar på ballongen! Emil och Bisse!


Just det, lite riksting har jag ju också hunnit med de här dagarna. Här vår partiledare Göran Hägglund i inledningsanförande som var mycket bra!


Nicolina har vi firat som fyllt 12 år!


Fikat på Elsa Anderssons Café i Norberg!

Nedan bilder från Carl Larssongården
Rättviks brygga!

Turkisk TV!

Publicerad 2009-06-24 22:15:15 i AllmäntMin man ska medverka i Turkisk TV...i TVÅ timmars intervju!
Men kära nån vad ska han säga. Ja han ska prata om Holsteinföreningen , en avelsförening för svartvita kor, därför att han ska bli Europeisk president för den i två år.  Ja det är tydligen väldigt viktigt uppdrag där eftersom de vill ha med honom i två timmars intervju. Han är lite chockad här hemma och vet nog inte riktigt hur han ska tackla situationen. Men jag är säker på att han kommer prata sig ur den på engelska med smålänsk accent.
Jag sa att du måste verkligen försöka få en dvd med dig så jag får se det hela efteråt. Det är ju verkligen något att minnas.

Sen har jag ju haft min första semesterdag idag. Har för mig jag skrev något om det imorse men det var visst "in my dreams". Ja ja för att vara riktigt bloggtråkig och skriva det självklara så har det varit en fantastisk första dag på semestern med denna värme. Badade flera gånger vid Viredaholmsjön i eftermiddags.

 
Ja där ligger den bakom golfbanan och vi badade på andra stranden.

Kan man inte kalla det något annat?

Publicerad 2009-06-22 16:06:22 i Allmänt

Satt och halvlyssnade lite på p3 idag när jag jobbade, de diskuterade något omkring barnporr.
Jag störs så mycket varje gång någon säger ordet "barnporr". Vad är det?

Det låter som ett accepterat uttryck men vad det egentligen är så är det ju bara tortyr och utnyttjande av barn. Sluta säga det och hitta på något annat som "Sexuellt utnyttjande av barn", eller pornografiskt utnyttjande av barn, ja vad som helst men sätt inte ihop ordet barn och porr för det hör ju inte ihop på något sätt.

Eller vad tycker du? Och finns det något bättre ord eller uttryck som kan beskriva det här vidriga utnyttjandet?

Det är som med uttrycket "kvinnlig omskärelse", där har man ju mer och mer börjat använda det mer rätta uttrycket:  "kvinnlig könsstympning" som också bättre beskriver vad det handlar om. 

Sommar i P1

Publicerad 2009-06-21 16:16:27 i Allmänt

Jaha så har jag då lyssnat på mitt första Sommar i P1. Det första programmet sändes tydligen igår med Ingvar Kamprad som jag missade men idag i bilen lyssnade jag på nästan hela Thomas Ledins program och det var intressant.
För mig, och säkert för många tror jag, är Sommar i P1 förknippat med så många sommarminnen som skapar trygghet och nostalgi.

När sommarsignaturen spelas...Sommar, sommar, sommar....så tänker jag ofta på mina barndomssemestrar på Svärdsklova vid kusten utanför Nyköping. Ofta låg vi på någon klippa ute på en liten ö med en träeka skvalpande vid klippkanten och pappa hade med sin gamla transistorradio som då spelade just den här melodin. Så självklart ger den positiva känslor. 

Förra året stod jag uppe på vinden på vårt magasin eller ute på gården och målade medan jag hade p1 i radion på min mobil. En orsak till att mobilen och headsetet var fullt av målarfärg i slutet av sommaren. Ja jag försöker verkligen lyssna på så många program jag kan. 
Ser på listan över talare att det finns många personer som jag tror kan bli väldigt intressanta att lyssna på. Däremot är det också roligt att inte veta så mycket om den som pratar utan få bli lite överraskad. 

Den jag minns bäst att jag tyckte var bra förra året var Björn Ulveus. Han bjöd verkligen på sig själv och det var många intressanta tankar han hade. 

Ja jag ser fram emot att klockan ett varje dag få höra dessa talare. Som tur är börjar ju också min semester snart och då kan det ju också vara lättare att få tid att lyssna.
 

Glad midsommar

Publicerad 2009-06-19 11:25:49 i Allmänt


Ja midsommar i år blir lite annorlunda med bröllop för min vän Emma och hennes Peter. Att hon dessutom precis fick i bröllopspresent att hon blir riksdagsledamot för att ersätta Tobias Kranz var nog inte heller helt fel! Grattis till henne!
Risken finns väl att det blir lite regn i bröllopskronan idag men det ska väl betyda lycka.

Förra året hade vi hela familjen med våra barn och deras respektive samlade. Det var en härlig midsommar att minnas och det hoppas jag att vi kan göra om nästa år kanske.

Men som sagt så önskar jag er alla mina vänner och familj en riktigt fin midsommar!

Hur kan man se på saker på så olika sätt?

Publicerad 2009-06-16 21:11:33 i Allmänt

Idag skriver två Landstingspolitiker från (S) en insändare i Smålandstidningen.
I kursiv stil är deras insändare och under skriver jag mina kommentarer:

Vårdval hot mot Aneby vårdcentral

När vårdval införs i Aneby kommun, hur länge tror ni då att vårdcentralen kommer att finnas kvar i nuvarande privata utförande?

Det var ju faktiskt roligt att se att man är positiv till privata entreprenörer. På LF i tisdags-onsdags lät det verkligen inte så men det verkar som man nu ändrat sig och det är ju verkligen roligt.

Vårdval innebär ju bland annat att patienten har en viss peng med sig till den vårdenhet där man väljer att "lista sig". Man söker sig till en vårdenhet där man får "bra vård" eller "den vård man vill ha". Det innebär att patienten ska kunna välja vilken vårdnenhet man vill ha.
Ja visst är det bra, men riktigt den vård man vill ha är väl svårt att säga. Det måste väl ändå vara professionen som avgör vad man som patient behöver, annars kan man ju behandla sig själv.

Vad händer då om man inte väljer Aneby?

Innebär detta på sikt att vårdcentralen i Aneby stängs?
Ja om patiententerna inte väljer den vårdcentralen pga av man tycker den är så dålig så kan det ju bli så, då har ju patienterna verkligen fått säga sitt.

Den politiska ledningen säger nu att vårdval ska införas. Vad får vi då kvar i Aneby?
Ja skulle det som jag tror, osannolika hända, så kommer ju Landstinget att få ta över den Vårdcentralen.

För oss socialdemokrater är det viktigt att Anebyborna har rätt till en nära vårdcentral, en vårdcentral som ger vård på lika villkor och som finns tillgänglig för alla.
Ja det håller vi alla med om! 

Inte enbart en vårdcentral som är till för de "snabblösta fallen"som ger pengar.
Eftersom de med hög ålder och många diagnoser generera mer pengar så är det ju de patienterna som ger mest pengar för vårdcentralerna att ge vård.

Så jag hoppas att socialdemokraterna läser på lite bättre när det gäller vårdvalet innan de går ut och skriver insändare som bygger på fel fakta.

Sommarlov

Publicerad 2009-06-12 07:53:01 i Allmänt

Minns ni känslan att vakna dagen efter skolavslutningen och veta att nu är det sommarlov?
Sommarlovsmorgon hade inte börjat än men när det sen började så gick man upp och började dagen med att vakna med kapten Zoom eller någon annan lustig figur som fyllde sommarmorgnarna. Ja då var det ju inte heller något annat på Tv och man var inte van vid att få titta på Tv på morgonen mer än på sommarlovet och jullovet så det var en extra lyx.

Nu vaknar jag inte med den känslan men jag kan ju ändå glädja mig med mina barn och bonusbarns känsla att veta att nu är det sommarlov efter att de kämpat under ett helt läsår. När dessutom resultaten är ganska hyfsade så blir ju ledigheten desto skönare.

Som vanligt var vi i Ralingsåskyrkan igår och lyssnade på när våra barn spelade och sjöng.


Här övar Nicolina inför morgonens avslutning.


Beatrice hämtar sitt betyg!

Cool dotter, nationaldag och födelsedag

Publicerad 2009-06-06 15:40:37 i Allmänt

Ja där är hon...Bisse, Beatrice, Bea min alldeles egen rockstar!! Ja hon var verkligen cool och duktig igår på Furulidskolans show!
My life will suck som Kelly Clarksson brukar sjunga, var låten som Beatrice framförde.

Ja det var så roligt att få se showen, när jag och Nicolina väl hittat andra platser än på läktaren bakom ljuskillarna där vi inte skulle sett nåt knappt. Men en snäll kille hjälpte oss hitta ett par bättre platser.
Tyvärr får man inte se den igen men vi får se om vi kan få tag i en dvd som man tydligen hade kunnat beställa men den informationen hade inte gått fram till mig. Men den måste vi ju ha!
 
Och här är andra numret som hon var med i.

 
Och så här glad var primadonnan efteråt och här tillsammans med Alva och lillasyster Nicolina.

Men idag är det Nationaldagen så runt klockan elva fick jag äntligen upp flaggan som jag fick motta förra nationaldagen ur Kommunfullmäktiges hand. Men egentligen är det ju av Landshövdingen man får dem men han kan ju inte dela ut flaggor i hela länet samtidigt.


Och sen var det det där med födelsedagen också. Ja ett stort Grattis till Svante, min bonusson som fyller 29.
Ja flaggan får vara till hans ära också!

Tid för vila

Publicerad 2009-06-05 16:25:13 i Allmänt

Nu är det tid för vila och återhämtning.
Känner att min kropp och själ säger att jag ska göra det. Varje dag har varit intensiv hela veckan och det här kalla och gråa vädret gör en ju inte piggare.

Fick ett sms från mamma och pappa som befinner sig i Turkiet där de gick på stranden och hade det skönt i solen. Hmmm...ja lite avundsjuk blir man, fast jag just nu vill vara hemma. Men solen återvänder väl snart.

Behöver tänka på trädgård och hem och lite annat som rensar hjärnan från jobb och politik.

Men ikväll ska vi få njuta av Beatrice härliga sång. Hon är med i åttornas och niornas årliga show. Ja tidigare har det varit mer en Cabaré men då deras fantastiska musiklärare Mia Jönsson fick barn tidigare i år drog de ner ambitionerna lite och det blir mer olika musiknummer där temat är kärlek och kommunikation.
Det är så roligt att upptäcka att ens barn har talanger i något. Jag har väl alltid vetat att Beatrice kan sjunga men med rätt uppbackning och bra ljudanläggning så framträder helt plötsligt ett litet artistämne.
Jag har fått kommentarer från olika personer hela veckan om att hon är så duktig. Ja man blir ju helt klart stolt. Tydligen har showen fått henne att blomma ut och inte vara så osäker och nervös på scenen och det ska bli jättespännande att se det ikväll.

Ja det är ju många som är med och jag har smugit in på någon repetition och fått ett litet smakprov och man blir ju förvånad hur många duktiga ungdomar det finns. Ska ladda kameran med nya batterier så kan jag lägga upp lite smakprov här sen.

Måste bara nämna hur stor skillnad en persons engagemang kan göra. Deras musiklärare, Mia, som jag nämnde här innan hon är en sån eldsjäl. Det är sällan man ser såna engagerade och brinnande människor. Hon får verkligen ungdomarna att ge allt och växa. Ja det är verkligen viktigt med såna personer och de är guld värda.

En fråga till alla EU kandidater

Publicerad 2009-06-04 15:19:14 i Allmänt

Jag skulle vilja vet hur ni ser på det här med jordbruksstödet.

Som det är nu så får bönderna i stort sett stöd för brukad mark. Man får nästan ingenting för det man producerar.


Om man nu även tar bort det stöd som finns hur tänker ni då att det ska bli? Kostnaderna för maten för oss konsumenter kommer ju rusa i höjden, för någonstans måste ju det inkomstbortfallet tas. Hur ska de familjer med små marginaler då klara sig? Vem kommer ha råd att äta, ja framförallt svensk mat.

Det är ju ändå så att Sverige har mycket bättre djurhållningsregler och vi vill väl ändå gynna vårt egets lands bönder och helst också köpa så närproducerat som möjligt!


Vilka av våra EU kandidater inom partiet ser de här problemen  eller talar med representanter för jordbruksrörelsen?

Som en del av er vet är min man ordförande för LRF i Jönköping och självklart påverkas jag av vad han säger men  jag har själv funderat en del och även dragit mina egna slutsatser. Jag  kan säga att diskussionerna hemma hos oss ibland kan bli ganska heta.

Men jag hoppas att ni som ställer upp som kandidat till EU valet  lyssnar på dessa representanter för det här är ingen enkel fråga. Jag har väldigt svårt att förstå argumentet att ta bort de stöd som finns och skulle gärna ta del av din åsikt i detta.

Jag mailade till Ella och fick detta svar:

Jag vill börja med att tacka för att du mailat till mig, det är fullt upp just nu, men jag ska i alla försöka ge dig ett kort svar.

Jag tycker att jordbrukets andel av EU-budgeten ska minska, men jag vill fortsatt någon form av stöd till producenterna. Jag tycker att det ska löna sig att upprätthålla den goda standard som finns i svenskt jordbruk, t.ex. starka miljö - och djurhållningsvillkor. Detta ger som du säger ökade kostnader, och jag vill fortsatt att det ska ges en rimlig kompensation för detta. Framförallt när det gäller ekologisk oldning måste en chans att ställa om ges.

Läs även gärna den debattartikel som jag skrivit i Landsbrukets affärstidning, den 11 maj;

http://www.atl.nu/Article.jsp?article=53367

Ett fortsatt lycka till i valrörelsen, önskar jag dig och dina kamrater i Aneby.

Med vänliga hälsningar

Ella Bohlin (kd)

Ledamot partistyrelsen

Toppkandidat på Kristdemokraternas valsedel till Europaparlamentet

www.ellabohlin.eu

www.BryssElla.eu

Tack Ella för detta svar!

Egentligen spelar det ju inte så stor roll...

Publicerad 2009-06-02 19:15:40 i Allmänt

...om det inte blir så många privata entreprenörer som går in i Vårdvalsmodellen. Det är ju också en bra modell även om man har många landstingsdrivna enheter. Det som skapas är ju att alla tvingas göra sitt bästa utifrån patienten. Att skapa ett bra bemötande och en god kvalitativ vård som lockar till sig patienter och med patienten pengar.

Ja det här var fortsättning på mitt morgoninlägg efter att jag nu kommit hem från LS och funderat lite till.

Sossarna var lite arga på att vi skjuter lite på tidsschemat. "För det var ju det de ville" (citat) Men, svarar då Lisbeth Rydefjärd: "att ni är ju emot Vårdval överhuvudtaget". Men har de nu ändrat sig är ju det bra för då kanske de vill ta beslut om regelboken och det bästa är ju om vi kan ta ett enat beslut i Landstingsfullmäktige.

Det närmar sig

Publicerad 2009-06-02 08:10:26 i Allmänt

Äntligen ska patienten få vara i centrum och få mer att säga till om! 

Det har varit min dröm sen jag  började läsa omvårdnad och kom in i vårdens värld. Jag har alltid stört mig över att rutiner och personalens och läkarens behov ska styra. Att man inte kan vara mer kreativ och flexibel utifrån vårdtagarens behov.

Idag ska vi ta tidsplanen och organisationen för Vårdvalsinförandet i Landstinget i Jönköping på Landstingsstyrelsen. Ja verkligheten närmar sig sakta men säkert och jag tycker det ska bli riktigt spännande att se hur det här kommer utvecklas. Då vi i nuläget inte har så många vårdenheter på entreprenad, ja den vi har är här i Aneby, så vet man ju inte riktigt hur det ska gå. 

Jag tror det kommer växa fram mer och mer när olika företag och enskilda personer börjar se möjligheterna att utveckla ett eget koncept. Samtidigt är man ju ganska styrd av vissa kriterier då vi har ganska högt ställda krav. Men det här är ju verkligen för patientens bästa.

Måste också skriva något om mina blommor i trädgården.
Igår bytte jag ut mina penséer till sommarblommor i alla krukor. Ja jag fattar inte att man kan bli så glad över så lite. Vad är det med blommor som gör mig så lycklig. Dessutom blev jag ovanligt nöjd i år. Tar nog något kort och lägger ut här så småningom.

Kanske det har just med valfriheten att skapa och göra som jag vill...precis det som vi också kommer ge större möjlighet till inom vården nu! :)

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela