Maria Lundblom Bäckström

Semester

Publicerad 2010-07-25 16:14:36 i Allmänt

Ja nu är det semestertider men jag kan ändå inte låta bli att fundera lite på valet. När ska man börja dela ut sin personvalsfolder till exempel? Nästa vecka har vi Lommaryds marknad och då ska vi i allafall börja lite smått med att försöka få ut vårt Kristdemokratiska budskap och förhoppningsvis få några bra samtal.

Är människor intresserade av att ta del av politiska budskap nu eller är det kanske så att det är precis det man har tid med? Ja det är svårt det där.

Kanske det mest är lättlästa deckare och trevliga grillkvällar som man vill ägna sig åt och det är vi ju alla välförtjänta av oavsett vad vår vardag brukar fyllas med. Vi behöver sköna avbrott och göra saker som vi tycker om.

Önskar er alla en fortsatt skön sommar!

Hela människan hela livet!

Publicerad 2010-07-14 08:19:10 i Allmänt

Ja det är min främsta hjärtefråga inför valet!

Att vården ska se till hela människan, inte bara den onda foten eller oroliga magen.  Ibland i vissa tider av livet så vill man bara ha hjälp med sin fot, eller vad man söker för, och inget annat. Men som småbarnsförälder eller kanske när man börjar bli äldre så kan man behöva stöd på många olika sätt. Ja även som tonåring eller som tonårsförälder kan ett ökat stöd behövas.

Det är det här jag skulle vilja se mer av i vården. Att vi tänker mer förebyggande i mötet med människor, att om man har ont i magen så kanske det är mer än det som ligger till grund. Hur har man det för övrigt? Kan man behöva någon annan hjälp? Jag tror både den enskilde men också samhället vinner på att vi jobbar på det viset. Att besöket hos läkaren, distriktsköterskan eller vem man nu träffar inom vården, får ta lite tid även för samtal om relevanta frågor i förhållande till det man söker för men som kan göra att man fångar upp andra risker för ohälsa i livet.  

I den valkrets som jag representerar, Aneby, Tranås och Eksjö så är det snart bara Aneby som inte har en Familjecentral. Det är verkligen något jag vill se att vi får under den här mandatperioden. En plats där det finns en öppen förskola, barnavårdcentral, kvinnohälsovård och socialtjänst under samma tak. Även att ungdomsmottagning finns tillgänglig där.

Ja jag har mer att skriva om Hela människan hela livet...men jag återkommer framöver.

Ha en fortsatt skön och varm sommar!

Gudrun bättre du fortsätter dansa istället!

Publicerad 2010-07-06 17:44:00 i Allmänt

Nu bränner Gudrun Schyman pengar också!
Det säger väl allt hur det står tilll med henne. Ja visst, hon får uppmärksamhet men på vems bekostnad?

Hur känns det för den ensamstående undersköterskan, som man ofta tar som exempel, att se att där står Gudrun och bränner upp 100 000kr, pengar som hon knappt tjänar under ett halvår?
Som hon kunde ha skaffat ett bättre boende för och kanske åkt på en härlig semester med sina barn för.

Nej om det var den kategorin människor som Gudrun ville värna om så måste jag säga att det var ett synnerligen oansvarigt och dumt sätt att göra det på.

Det är nog bättre hon fortsätter ägna sig åt dans, som hon för övrigt gjorde ganska bra, för den politiska dansen verkar hon inte klara lika bra längre!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7426316.ab

Riksting

Publicerad 2010-07-01 22:00:30 i Allmänt

Nu har Kristdemokraterna Riksting. Tyvärr kan jag inte vara med i år men man kan ju ändå ta del av en del på nätet. Bland annat Göran Hägglunds tal finns att läsa här http://www.kristdemokraterna.se/www.kristdemokraterna.se/GoranHagglund/Tal/100701rikstingstalorebroDet fanns många tänkvärda tankar att ta del av där, bland annat lite liknande tankar som jag skrev om på min blogg i samband med Viktorias och Daniels bröllop:

"Jag vet inte om ni sett alla de mätningar om monarkins ställning som gjorts de senaste veckorna. Sifo levererade en sådan förra måndagen, precis efter prinsessbröllopet. Kristdemokrater är de mest positiva av alla. Inte mindre än 96 procent av oss är för monarkin! Jag tror inte det är en tillfällighet. Vi är partiet som ser andra värden än materiella. Bland dessa ser vi också sådant som identitetsskapande institutioner och av traditioner. Av sådana osynliga men viktiga värden som håller ihop samhället. Sådana som monarkin uttrycker. Ska samhällsgemenskapen hålla ihop behövs samlande symboler som signalerar kontinuitet och samhörighet – över alla gränser: sociala, ekonomiska, geografiska och även de rent tidsliga. Monarkin är en länk mellan oss och vår historia. Den är också en samlande kraft över partipolitikens gräl och konflikter. Den påminner om att det finns något mer än partipolitikens dagliga fäktande. Och det är viktigt att komma ihåg, inte minst nu inför den förestående valrörelsen." Citat Göran Hägglund

Ja jag tror att vi i Sverige måste börja bejaka andra värden än bara det som är av ekonomiskt värde, vi är inte så lyckliga i Sverige som vi borde och jag tror att vi också ibland styrs av en rädsla som inte alls är befogad. Vi behöver verkligen bejaka gemenskap och djupare värden mer. Är verkligen glad att jag är Kristdemokrat som jag tror är ganska unika med att lyfta just detta.

Hoppas ni alla som är på riksting verkligen får med er många goda tankar att sprida vidare i vårt land.

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela