Maria Lundblom Bäckström

Tacksamhet

Publicerad 2012-07-30 00:00:03 i Allmänt

Hade några gamla goda vänner på besök i eftermiddags!
De sa att när de ringt mig för att planera besöket så hade jag sagt att jag går här och fixar! De tyckte det lät så positivt istället för att säga att man städar eller röjer....
Ja nu storstädade jag väl inte precis men som en av vännerna sa, det är så mycket som beror på hur man tänker och ser på det hela.
När man som vi i Sverige får den fantastiska möjligheten till flera veckors semester så blir man så tacksam. Att städa och bara få vara här i vårt underbara hem, få möta människor, låta barnen komma och gå lite som de vill det ger en glädje!
Det är så mycket som beror på hur man tar det och när man jobbat intensivt, novembermörkret tränger på så är det inte lika  lätt att vara glad och tacksam för allt man har. Men klarar man det även då genom att kanske tända några ljus, ta en liten vilopaus innan man gör lite mat så brukar det ändå kännas lite bättre.
Det farligaste jag tror man kan göra det är att jämföra sig och sin familj och sitt liv med andra och försöka hitta vad som är normalt. Visst det finns ju det som är onormalt på så sätt att det är sjukt på nåt sätt där människor lider, men nu menar jag inte så.
Utan inom normalgränserna kan vi leva  på så många sätt och om man i våra olika levnadsöden försöker hitta det bästa och hitta saker att vara tacksamma över så tror jag man hittar kraft i det.
Tack för en underbar helg!!

Har vi rätt myndighetsålder i Sverige?

Publicerad 2012-07-21 14:55:49 i Allmänt

Jag har funderat en del på det här när man blir myndig i Sverige.
Jag tycker inte alltid det känns så genomtänkt och logiskt och inte anpassat till dagens samhälle.
När man är 18 får man rösta, man får gifta sig och bilda familj, köpa hus och jobba och ta ansvar för det mesta utom att gå till systemet.
Oftast så har man också ett år kvar i gymnasiet, vilket man också anses kunna ta helt ansvar för själv.
Borde det inte vara mer rimligt att höja myndighetsåldern till 19 år?
Och att man då också fick handla på systemet vilket tydligen är det mest vuxna man kan göra i vårt land.
Det år man fyller 19 avslutar de flesta sina gymnasiestudier och det vore mer naturligt att då också bli myndig och få ta fullt ansvar för sitt liv.
Jag tror jag ska skriva en motion om det till vårt riksting och se om jag kan få med vårt parti på den tanken!

Vad är viktigt?

Publicerad 2012-07-15 15:57:53 i Allmänt

Ibland blir jag så förundrad över diskussionen om att vara hemma med sina barn. Vi Kristdemokrater får ibland höra att det skulle vara en kvinnofälla om föräldrarna får välja helt själva hur mycket de delar på föräldraledigheten och att kvinnorna då oftast är mer hemma med barnen.

Oavsett vem som är mest hemma med barnen så är det så hemskt att se det som sämre att vara hemma med sina barn. Att bygga relation med dem och se dem utvecklas.

Det borde ju heta "jobbfällan" den tid som är möjlig att få ta ut föräldraledighet! Det borde väl ses som en förmån att vara med sina barn!
För varför skaffar man annars barn om man inte vill vara med dem och uppfostra dem och se dem utvecklas till självständiga individer?

Däremot tycker jag det var ett väldigt bra förslag som Göran Hägglund presenterade härom veckan att den pensions grundande inkomsten, under tiden en förälder är hemma,
räknas lika för båda, då förlorar man inte ekonomiskt i framtiden på att vara hemma från arbetet. Alla reformer som gagnar att det blir rättvist för båda parter i en familj tycker jag är välkommet! Det tror jag både gynnar barnen och vuxen relationen.

Ny energi

Publicerad 2012-07-09 18:15:56 i Allmänt

Tänk vad en helg kan ge ny energi.
Egentligen borde jag vara trött med tanke på alla intryck och resande men jag känner mig full av inspiration och energi efter helgen i Visby.
Dels ger det ju energi att få tid med sin älskade make...att hinna samtala och bara vara utan massa måsten omkring.
Men sen igår på Göran Hägglunds tal så tänkte jag att det är verkligen något fräscht och upplyftande när vi Kristdemokrater samlas. Jag känner alltid så!
Kristdemokratin fyller ett utrymme som ingen annan tar och jag tycker Göran verkligen lyfte fram det på ett mycket tydligt sätt igår i sitt tal då han sa:
Idag har jag tänkt tala om samhället. Inte främst om offentliga sektorn. Inte om ett system där personer är utbytbara kuggar. Utan om ett samhälle med gemenskap, sammanhang och tolerans. Med utrymme för mångfald och respekt för enskildas livsval. Om ett samhälle med solidaritet utan socialism. Med jämlikhet utan likriktning. Och med frihet utan egoism. Om politikens roll att skapa de goda förutsättningarna. Och jag kommer att polemisera mot dem som tycker att politiken ska styra och ställa med människor. De som glömt bort vem som finns till för vem.

Det här är så bra! Det lyfter fram den goda viljan hos oss människor.
Den värme som jag ofta möts av på mitt jobb, den lojalitet som finns, att göra mer än man egentligen är anställd för.
Gemenskapen som finns på så många platser och i så många sammanhang i vårt samhälle och som inte är styrt eller bestämt av staten, det är det som håller många av oss människor uppe.

Familjen är väl den första av de här gemenskaperna man tänker på, den där vi alla finns i vardagen. Men även olika föreningar, kyrkor och organisationer som gör att man känner sig behövd och i ett sammanhang.
Det är verkligen viktigt och behöver lyftas fram mer.

Villket annat parti lyfter upp gemenskap som ett starkt begrepp som skapar ett samhälle där vi stöttar varann på olika sätt?

Ett samhälle där frivilligheten ligger till grund för solidarieteten och inte statens styrande?

Jag skulle önska att fler förstod och tog till sig den Kristdemokratiska idén.  Att allt inte bara handlar om regler och lagar utan om vår allas engagemang och ansvar. Där även de som är svaga kan känna att de har en plats.

Två dagar i Almedalen

Publicerad 2012-07-08 15:58:26 i Allmänt

Då har jag varit på mina första Almedals dagar!
"Pressade" in dem i mitt jobbschema som en liten minisemester med min man.

Det var det värt!

Vi har både haft mysig tid med varann och fått många bra möten med framförallt Kristdemokratiska vänner.

Nu var det ju inte alls samma tryck med folk och seminarier som det varit i veckan men vi tittade iallafall in på ett par igår och hann med ett mingel igårkväll efter att KG Bergström intervjuat Maria Larsson och Alf Svensson om framförallt EU frågor.

Tycker ändå det känns meningsfullt att få tid att prata Kristdemokratisk politik i mingelform. Det är mycket i mötena man får inspiration och information från andra håll.

Idag satt jag och min man på plats på tredje raden inför att Göran skulle hålla sitt Almedals tal.

Han hade ett inspirerande tal och om nån trodde han var trött så hoppas jag de tankarna försvann för han verkade engagerad och entusiastisk. Jag och fler med mig blev inspirerade av honom.

Att höra om att vi måste stötta det de samhällsinitiativ som tas av enskilda människor, familjer, föreningar, kyrkor och organisationer kändes rätt och fräscht. Vi kan inte lämna över allt ansvar till staten. Familjen måste få frihet och utrymme och stöd att fostra sina barn. Vi behöver varann i samhället och vi behöver alla bry oss och ta ansvar och skapa ett varmare samhälle.

Nu ska vi bege oss till båten strax och fortsätta odla de goda tankar vi fått med oss härifrån.

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela