Maria Lundblom Bäckström

Grattis!

Publicerad 2010-06-26 10:35:50 i Allmänt

Idag flaggar vi för att min yngsta dotter Nicolina fyller 13 år!

Min underbara unge har blivit så stor!

Mer tankar om bröllopet!

Publicerad 2010-06-20 18:48:36 i Allmänt

Ni som är vän med mig på facebook har ju redan läst detta men jag känner att det tål att upprepas.

Är fylld av upplevelser efter helgen i Stockholm och kungabröllopet. Har nog insett att min övertygelse om kungafamiljen som något gott för Sverige har stärkts. Det är ett ämbete som representerar Sverige och när man hyllar dem hyllar man vår nation och allt gott Sverige står för. Så skönt med något som är fritt från politik!!

Politik är ju förutsättningen för vår demokrati så det är inte så att jag har tröttnat på det. Men det jag kände igår när jag stod nedanför slottsbalkongen tillsammans med alla andra människor, både från Sverige och andra länder, det var att det var en sån ovanlig känsla av att här har vi i Sverige något gemensamt. Det var inte personerna som vi hyllade bara utan något större. Något gemensamt och något gott!

Tror vi behöver goda krafter som kan ena oss och som ger oss en grund och rötter i vår historia. Jag har nog lite svårt att sätta ord på mina känslor men jag kände att det var bra. Trots att det var så otroligt mycket folk så var det så lugnt och fridfullt på nåt sätt. Vi trängde oss lite en gång då vi var tvugna att förflytta oss men då var vi nog de mest otreliga i samlingen. :)

Här kommer också några av de vackra bilderna från bröllopet:


Som en sagoprinsessa!


Lite gulligaJa och här i folkmassan stod vi först och såg ingenting!!Här är de på balkongen och då såg vi riktigt bra!

Och där nere till vänster står vi...ser ni?

De ser verkligen lyckliga och kära ut!

Bröllop!

Publicerad 2010-06-19 11:40:19 i Allmänt

Idag är jag i Stockholm för att hylla Viktoria och Daniel på deras stora dag!
Kom hit igår och jag och mitt sällskap har följt allt hittills på Tv och via sms och mms och Facebook och genom alla snälla kontakter vi har som hade förmånen att vara på konserten igår.

Vi följde konserten på TV och det var många fantasktisa ögonblick då våra ögon tårades.

Det ska bli så roligt att få följa kortegen idag och självklart hoppas vi få se brudparet och andra celibriteter och alla vackr kläder. Men att bara få vara i festyran ska bli så roligt.

Tyvärr har rösten svikit och huvudet är lite segt men men...

Till slut vill jag önska brudparet Kronprinsessan och Daniel en helt underbar dag!

Provocerande insändare

Publicerad 2010-06-15 16:57:38 i Allmänt

Häromdagen var det en Torsten 57år som hade skrivit en insändare i Smålandstidningen om hur eländigt det blivit för att hans fru hade så dåligt schema i hemtjänsten. Hon hann varken städa, baka, tvätta, handla eller ta hand om trädgården som tidigare så han hade fått det så hemskt.

Han fick gå hungrig och ostruken och fick köpa nya kläder eftersom det inte fanns några nya och det var smutsigt hemma.

Ja jämlikhetsmänniskan i mig gick ju igång direkt, även att jag misstänkte att det var på skämt!

Men det var visst fler som reagerade, för idag stod det åtta insändare till Torsten 57. En del arga, en del prisade hans humor men många reagerade. Ja det var riktigt kul! Inte ofta nån får igång människor på det sättet.

Frågan är hur man kan väcka människor att reagera positivt! Att kanske se att vi Kristdemokrater har en fantastisk politik som sätter människovärdet i centrum. Som bejakar varje persons individuella egenskaper. HUR HUR HUR får man ut sina budskap? Med humor kanske, risken är ju som sagt att många missförstår, precis som med Torsten 57, om det inte var så att han menade allvar he he ;)

Vilket rikt land vi bor i!

Publicerad 2010-06-12 10:55:48 i Allmänt

Cabaré, nationaldag,  skolavslutningar, student...ja Sverige och den senaste veckan har varit späckad med fantastiska intryck och upplevelser.

Nationaldagen blev en underbar dag med värme och sol och vi firade delar av den i vårt kulturreservat Åsens by som ligger några kilometer ifrån där vi bor och några mil utanför Aneby centralort.

På Facebook var det några ungdomar som skrev en fråga om varför man skulle fira nationaldagen.
Jag svarade: Tänk så mycket vi har att fira idag på Sveriges nationaldag : att vi bor i ett demokratiskt land med fred, ingen kommer och fängslar dig för att du sagt nåt du inte får, du får ha vilken religon du vill, du har mat varje dag, du ha möjlighet att utbilda dig till nästan allt du vill och kan, vi har en underbar natur och... massa massa annat som är helt unikt och som många människor i världen aldrig kommer att få uppleva!

Kanske är det så att man ser det man väljer att se. Väljer man att fokusera på det negativa i livet så blir livet lätt så, försöker man däremot försöka se det positiva och bejaka kärlek, förlåtelse och att gå vidare i livet så blir livet så. Någon sa, "man väljer sin lycka". Ja kanske det delvis är sant, man styr väl inte över allt men man styr nog mycket över hur man väljer att göra av det man möts av i livet.


En underbar bild från Åsens by. Foto Maria L.B


Vi har också som familj fått glädjas åt att se våra döttrar uppträda på olika sätt. Bland annat sjöng den äldsta, Beatrice, en sång på skolans Cabaré som skapade en magisk atmosfär bland publiken. Både vi och hon fick så mycket positiv respons på hennes uppträdande så vi är lite tagna. Ja vi får se vart hennes röst kommer ta henne.

Det man kan säga är att det är fantastisk att se hur musiklivet i Furulidskolan i Aneby får våra ungdomar att växa. Att en eldssjäl, som musikläraren Mia är, kan skapa något så fantasktisk år efter år, det är något att vara oerhört tacksam för och det är verkligen värt att lägga resurser på och förvalta.


Beatrice sjunger på Cabarén

Det tog även Beatrice upp i sitt tal, som avgående ordförande för elevrådet. Jag sa att det var nog henne första offentliga politiska uttalande, som dessutom refererades i tidningen. Tror inte hon kommer hålla med mig i att det var ett politiskt uttalande men om man vädjar om att musiklivet ska bevaras när så mycket annat läggs ner, så tycker jag nog det är ett inlägg i den politiska debatten och som mamma och politiskt aktiv blir jag stolt.

  
Även Nicolina sjöng tillsammans med sina vänner, på skolavslutningen

Ja vi har mycket vi kan vara stolta över i Sverige och det blir verkligen koncentrerat under en sån här vecka med svenska flaggan, nationaldagssång, fantastiska musikupplevelser som har sin grund i svenska musikskolan, en prunkande natur och mycket svensk historia. 

Pastor Ulf Svensson bad också om Guds välsignelse över alla barn och familjer under sommaren och det får också avsluta det här blogginlägget som en god kraft över oss alla!

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela