Maria Lundblom Bäckström

Svar på en insändare

Publicerad 2009-07-31 16:30:40 i Allmänt

Egentligen ska man väl inte bry sig om såna idioter men jag var bara tvungen att svara på en sån knäpp insändare i Jönköpingsposten idag. En person, låter som en kvinna, som tycker att prostitutionen bör bli fri och att det är bra att det finns prostituerade till alla otillfredställda män.
Bland annat så skriver hon så här: "Prostitution är ett nödvändigt och positivt komplement! Vad är det egentligen för fel i att låta kunniga kvinnor sköta det som många andra kvinnor inte längre har något intresse eller behov av- eller är allt för hämmade för att kunna njuta av? Vad är det som gör det så mycket värre att din gubbe går till en fräsch prostituerad och får vad han så väl behöver istället för att han tillfredställer sina behov själv med hjälp av porrtidningar eller via internet när du inte är hemma?"
Slut citat.

Så här är mitt svar:

Svar till Släpp prostitutionen fri fre 31/8


Jag har några frågor till dig, fega insändarskribent, som inte ens vågar stå för det du skriver utan måste vara anonym.

Har du någon gång i livet funderat på kvinnors och mäns lika värde? I det du skriver så verkar du utgå från att mäns behov alltid måste tillfredställas. Du utgår också ifrån att man tydligen måste vara kvar i sitt dåliga förhållande och även att det mest är män som är missnöjda med samlivet i ett förhållande. Om du går in på olika diskussionsforum på nätet där kvinnor skriver om sina relationer så kommer du troligen bli förvånad över hur många kvinnor som är missnöjda med att de får för lite sex i sin relation eller att deras män inte lyckas tillfredställa dem. Män som är för lata och trötta och mest sitter framför tv:n istället för att ägna tid med sin partner.


Om män och kvinnor har samma värde, om alla människor har samma värde varför ska då en del människor bli utnyttjade sexuellt. Jag har nämligen väldigt svårt att tro att en fullt frisk person som inte lider av några själsliga skador börjar prostituera sig. Även om man säger att man vill det och gör det frivilligt så skulle det ändå vara intressant att studera den personens uppväxt och relationer tidigare i livet.


Jag ser ingen anledning till att kvinnor ska sälja sina kroppar till män som inte lyckas uppehålla ett friskt sexuellt förhållande i sitt liv. Som inte lyckas hitta en partner som har samma behov som de själva. Varför ska man överhuvudtaget få köpa en annan människas kropp? Och framförallt kvinnors?


Du skriver visserligen att det kan gälla både kvinnor och män men oavsett det så förstår jag inte varför man någonsin ska behöva köpa sex istället för att försöka hitta någon som frivilligt vill ha en sådan relation med en.

Lika värde

Publicerad 2009-07-28 15:48:40 i Allmänt

Just nu fylls mycket av min tid av att läsa om kvinnoförtryck i olika former.
Bland annat läser jag Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad. Som handlar om en familj i Afghanistan. http://www.kanalen.org/bok/rec.php?id=1011

Det är oerhört intressant att få inblick i hur både männen och kvinnorna upplever sin livssituation. Hur det är att gå i en burka och dessutom klara av att handla på marknaden i den samma. Ja man får veta mycket om hur livet fungerar. T.ex. så får inte en flicka verka för intresserad av den man som familjen valt ut att hon ska gifta sig med. Ju ovilligare hon verkar desto bättre, för då har hon rena tankar. 
Ja så där håller det på. Kvinnors sexualitet verkar vara livsfarlig! Och så är det ju i många länder och även här. 
En kille kan ju säga och göra mycket mer än en tjej innan man tycker att han är "billig" eller lösaktig.  


Och det jag åter igen slås av: Vad är det för krafter och drivkraft som gör att man vill förtrycka kvinnor och att män genom sin fysiska styrka försöker hålla ner kvinnor i världen? Varför har män nästan alltid större frihet i de flesta länder i världen?

Vad är det som gör att män känner sig hotade av kvinnor och måste plåga, trycka ner och utöva makt mot dem?
Det här verkar ju ha pågått i alla tider som det finns någon dokumentation från. Att män vill bestämma och vill att kvinnor ska göra som männen vill. Att man utnyttjar kvinnor sexuellt och på alla andra sätt.
Jag kan inte se det som annat än ondska!

Jag håller också på att på jobbet upprätta någon typ av handlingsplan hur vi ska göra om det kommer elever till våra skolor från länder där man utövar kvinnlig könsstympning. Att man samtalar med familjen om det verkar som de ska åka till sitt hemland på besök. Det kan då finnas en risk att de ska könsstympa nån av flickorna i familjen och då måste vi informera om att det är förbjudet i Sverige och att man kan riskera upp till 4års fängelse eller mer om det verkar som flickan också utsatts för livsfara eller allvarlig sjukdom. Det kan hjälpa familjen att stå emot detta mot släkten i hemlandet om de kan säga att de kan komma i fängelse när de återvänder.
Många gånger är det släktingar som trycker på att detta ska ske och det är svårt för föräldrarna att stå emot det sociala trycket.

Ja jag har skrivit lite om det här tidigare och kommer nog återkomma igen då jag tycker att det behöver tas upp om och om igen och att vi behöver motarbeta både detta hemska men även annat kvinnoförtryck var det än utövas.

Jag vill inte säga att jag är feminist, det räcker att säga att jag är Kristdemokrat för vi står för ALLA människors lika värde och det räcker för mig om man tillämpar det rätt!

Här är länkar till intressanta sidor:
http://www.lj.se/newsdoc_files/upl_12936.ppt#257,1,Kvinnlig Könsstympning
http://www.socialstyrelsen.se/Amnesord/vald_overgrepp/konsstympning/index.htm

En vacker måltid

Publicerad 2009-07-26 15:02:43 i Allmänt

Våra grannar som bor i det blåa huset Åkersdal bredvid oss här på Tallbacka är de bästa grannar jag någonsin haft. Ja det säger vi båda!
Igår hade de gjort en fantastisk måltid till oss.
Titta bara på den här dukningen:Jordgubbsdrinkar


Rosor och rosenbladVad en sån vacker dukning kan kännas som att man är en värdefull gäst för värdparet. De sa också att det var det som de ville visa. Fantastiskt!

Sen fick vi också en underbart god måltid med ett jättegott vin till. Amarone Classico 2006, ja vi satt och små smuttade och bara njöt alla fyra av vinet och sa att när man dricker ett riktigt gott vin då undrar man varför man dricker alla de andra halvgoda vinerna.
 

Ja så med den inramningen till kvällen så kunde det ju inte bli annat en en minnesvärd och riktigt bra sommar kväll med våra fantastiska grannar!
Tack!

Ja inte konstigt att vi blev kärlekskranka i den miljön

"Tankat"

Publicerad 2009-07-25 14:39:06 i Allmänt

Nu har mina fina flickor åkt med sin pappa på två veckors västkustsemester.

Vi "tankade" ordentligt genom kramar och pussar och kärleksfulla ord innan de begav sig. Men som tur är har vi ju våra mobiler.

Här ett par fina bilder på mina älsklingar


Jag och Beatrice nere vid Röttlehamn


Nicolina på Elsa Anderssons café i Norberg

Om någon är intresserad så är adressen till Beatrice blogg: http://beatricehamstein.blogg.se

Ögonen fylls av tårar

Publicerad 2009-07-23 14:22:18 i Allmänt

Ja jag påverkas av p1:s sommarpratare. Idag var det Malin Sävstams berättelse som fyllde mina ögon med tårar helt plötsligt.
Läste hennes bok för flera månader sen och berördes också då väldigt mycket.


Det är så svårt när någon berättar om när man mist sina barn. Det måste vara den djupaste och svåraste smärta man kan vara med om. Det som nog fascinerar är att se att hon är en fungerande människa trots det här. Hon säger att en del av henne har dött och det tror jag är sant. Genom smärta dör en del, det vet jag själv av erfarenhet, men kanske något annat också växer fram om man bejakar försoning och ljus...och kärlek!
Hon berättar att hon träffade en man mitt i detta mörka och genom en liten spricka i hennes mur kunde ändå kärleken fylla henne med nytt liv!
Det är fantastiskt vad kärlek och förälskelse kan göra.

Det jag ändå vill säga är att efter all smärta tror jag ändå det finns hopp och liv även om det blir på ett annat sätt och med ärr i själen.

Barn får inte ha tråkigt

Publicerad 2009-07-21 15:58:48 i Allmänt

Halvlyssnade idag på p1 sommar i repris med Cecila Frode medan jag jobbade. Gillar henne!
Cecilia Frode

Hon berättade bland annat om när hon hade en släktbjudning hemma och någon av släktingarnas barn var med. Då kommer barnen och frågar om hon har någon film de kan få se. Hon blir helt förvånad över hur man kan komma och fråga nåt sånt när man är hos nån som man inte känner så bra. Hon sa nej det går inte nu!
För henne var det bara så att släktträffar är lite tråkiga och när man själv var barn så var det så det var.
Alfons Åbergs farmor brukade säga nåt ungefär så här: "Det är bra att ha tråkigt ibland, för då vet man att det snart blir roligt". Det gillar inte mina barn när jag säger.Ja jag håller med! Ibland är det inte så jätteroligt, utan ibland får man göra saker för det ingår i livet. Att sitta och ha lite halvtråkigt ett tag.

Jag tror vi aktiverar och ser till att våra barn har nästan lite för mycket roligt nu för tiden.
Som en av mina bonuspojkar sa, lite halvt på skoj men lite menade han det nog också, när vi var ut och åt härom dagen: "Kan man inte se på tv, eller spela dataspel när vi väntar på maten, vad ska vi göra då"? Sen skrattade han för han visste att vi tyckte att vi skulle umgås.

Men det ligger ändå något i det.

Ibland känner jag att jag hatar TV och datorer. Visst jag har själv stort utbyte och nöje av båda delar men utan de här "sakerna" tror jag vi skulle göra något mycket mer kreativt och bättre.
Våra barns hjärnor skulle vara mer aktiva och hitta på mer roliga saker och vi alla skulle leva livet på riktigt och inte genom andra!

Ja som föräldrar har man ju självklart det yttersta ansvaret att begränsa men alla vet hur svårt det kan vara, särskilt med tonåringar som liksom flytit ut i soffan där hemma och knappt syns för de liksom är ett med tyget. Man frågar om de vill följa med ut och gå eller hitta på något annat och någonstans där nere i soffans tyg kan man höra ett svagt gnyende och det verkar som nån lever men man får gå själv eller med någon annan villig familjemedlem.

Finns det någon som har en bra idé hur man kan förändra samhället och hur vi kan minska TV:ns och datorernas makt i våra liv?
Ja som vanligt ska man ju börja med sig själv och det är betydligt lättare den här årstiden men snart kommer mörkret och kylan och då är det ju så mysigt att krypa upp i TV soffan och mysa!

Fin blogg

Publicerad 2009-07-20 18:04:28 i Allmänt

Här är en länk till min bonus dotters blogg http://linalillalina.blogg.se/
Hon lägger alltid upp så fina bilder och nu var det lite från de var hos oss igår. Lilla Leja är söt som socker...

Mamma du kan ju hälsa Bernt att det finns köpare till hans leksaker om han är villig att sälja!

Gul färg

Publicerad 2009-07-16 09:22:37 i Allmänt

Igår skulle vi välja färg till huset. Ja gult ska det fortsatt vara..."Tallbacka är gult" som vi säger. Men det finns ju många gula färger. Var och hämtade prover och fick med mig någon typ av Herrgårdsgult som vi alla nog mer var överens om mer liknade bäbisbajsdiarré. Ja jag vet inte så trevligt. 

Åkte in igen och nu var det en mer profssig kille i affären. Han sa att det finns runt 20 olika Herrgårdsgula och han som var där innan valde den översta på listan. 
Nu hade jag med mig en bit från vårt hus så nu var det ju lättare att hitta en i den nyansen. 

Målade på med de två provefärgerna jag hade med hem och då hittade vi till slut rätt. 
Resultat kommer senare. 

Så här ser huset ut nu och det är bara utbyggnaden som får ny färg i år och ny panel...och altan har det ju blivit också!


 
Här är min pappa i farten och hjälper oss sätta nu panel

En härlig dag

Publicerad 2009-07-13 19:07:22 i Allmänt

Jag gillar verkligen att vara hemma och jobba med vårt hus så här på sommaren. Slipa och tvätta möbler som sen ska målas. Allt i samvaro med familjen. Att sen känna att man har lite krafter kvar att ta en liten kort joggingtur och efter det åka till en liten sjö helt nära och slänga sig i vattnet...ja då är lyckokänslan inte långt borta.

Lugnet vilar över vårt hus just nu efter att alla har jobbat med sitt idag. Nån läser en bok, några tittar på tv, nån duschar och jag sitter här och skriver lite.

Sen väntar lite mat och samvaro. Ja en härlig dag så här långt!

Varför vill man ha barn?

Publicerad 2009-07-11 09:09:49 i Allmänt

Har mina vänner från Västerås här. Inte ofta vi ses och nu stannade de över i sin husvagn hos oss i två nätter. Underbart att få ha dem här så länge.
Min vän och jag åkte i samma bil hela dagen igår och hennes man  tog alla barnen i sin stora bil.
Då blev det prat hela vägen till alla Astrid Lindgrens inspelningsställen och hennes kära Näs i Vimmerby.

Ja nu var det ju inte det jag skulle skriva om men nu slår det mig att det samtal vi hade i bilen stämmer så bra överrens med Astrid Lindgrens syn på att sätta barnen först.

Jo vi började diskutera det här med att lämna in sitt ena barn på förskola/dagis när man är hemma med ett mindre. Min vän U jobbar inom barnomsorgen och har bra insyn i det här.
Vi båda har oerhört svårt att förstå att man vill lämna iväg sitt lite äldre barn på dagis när man är hemma med ett mindre barn. Varför vill man inte vara med sina båda barn? Hur känns det när man är två tre år och vet att mamma eller pappa är hemma med den nya lilla bäbisen och man själv ska gå till dagis på morgonen? Vilka tankar rör sig i barnets huvud?

Jag kan förstå att man kanske lämnar ett barn på fyra-fem år på förskolan några timmar i veckan om man är hemma om det inte finns några andra barn i närheten men annars förstår jag det inte.

När jag var föräldraledig skulle jag inte ens kommit på tanken att den korta tid som jag var med mina barn lämna Beatrice. Vi hade väl fullt upp ändå och träffade andra mammor eller gick ut och lekte eller gick promenader. Ja jag minns inte riktigt allt vad man gjorde. Förskolan hann de ju verkligen vara på sen ändå i flera år.

Men inte nog med det!

I Västerås, berättar min vän, där lämnar man bara in barnets schema hur det ska vara på förskolan, oavsett hur föräldrarna jobbar! Men hallå!
Här i Aneby bestämde vi för några år sedan, och jag tror det är så fortfarande, att man en eller om det är två gånger per termin, kan ha barnen på dagis och själv göra något som man skulle behöva göra utan barn, typ åka till Ullared ha ha!
Man tyckte det var bättre att man ärligt kunde säga det och ändå vara ledig.
Men i Västerås där kan man gå hemma och baka och greja i trädgården och barnen är på dagis mellan 8-16 varje dag fast man jobbar halvtid!  Ärligt talat tycker jag det är något sjukt!

Det har blivit nåt fel i den svenska själen när man inte vill ha tid och vara nära sina barn och när man ser dem som en belastning. Eller hur ska man tyda det här?

Hur kommer de här barnen bli och må i framtiden?

Ja jag hoppas att du som sitter i KS eller i BU nämnd i någon kommun inte sitter och bestämmer så frikostiga regler att det  utgår från föräldrarnas bekvämlighets behov utan att du ser till vad som är barnens bästa. Och föräldrarna måste väl i de flesta fall vara de bästa för barnen och inte en stor grupp med barn och några pedagoger?

Jag vill verkligen vädja till alla kristdemokratiska politiker i landet att ställa upp på barnens sida att få vara med sina föräldrar så mycket som möjligt!

Livet tar all tid!

Publicerad 2009-07-08 08:22:41 i AllmäntHinner inte med min blogg nu och har inte sån lust heller att sätta mig inne och skriva. Nu är klockan snart tjugo över åtta och det är lugnt och tyst i huset...mannen i lagårn!

Det är underbart med semester, som många säger, det skulle man kunna ha jämt. Ja iallafall den här årstiden.
Man känner att man lever med allt som man vill. Familj, vänner kommer och man hinner inte med de där rabbatterna man borde rensa, eller rättare sagt vill rensa. Även på semestern måste man prioritera och jag prioriterar nästan alltid relationer före annat.

Altan håller på att växa fram. Hos oss är det så att först händer inget, sen händer inget och sen händer allt snabbt snabbt!

Nej nu väntar morgonkaffe på farstubron och tidningen!

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela