Maria Lundblom Bäckström

Angående det öppna brevet till statsministern!

Publicerad 2012-10-31 10:13:26 i Allmänt

Blev ganska berörd av den här artikeln och det öppna brevet till statsministern. 
http://www.expressen.se/nyheter/brevet-till-reinfeldt---en-succe-pa-natet/ Läs den!
 
Men jag började fundera lite. Om man upplever livet så där jobbigt med bostad och jobb vad finns det för valmöjligheter att förändra? Varför bor hon kvar i Stockholm när hon kom från Eskilstuna om livet de här fem åren verkar ha blivit så mycket sämre? Det jag tänkte var, är det inte billigare och lättare att till exempel hitta lägenheter på mindre orter? Den här personen verkade dessutom vara ensamstående, vad finns det då för möjligheter med fasta jobb på andra orter?
 
Är det mindre stressigt och kostar mindre att bo på landsbygden eller i en mindre stad? Det finns säkert uträkningar på det men det är ändå en fråga som jag tror jag skulle ställt mig i en liknande situation. 
 
När jag läste det här brevet så upplevde jag hennes liv väldigt stressigt. Att inte ha en fast bostad längre än ett år till exempel . Jag vet att man jobbar på att bygga mer bostäder men varför väljer så många och fler och fler att bo i storstäderna? 
 
Kan man politiskt locka fler människor till mindre orter? Finns det en livskvalité på landsbygden och i mindre städer som man kanske borde lyfta upp mer? 
 
Hur mår barnen i storstäder till skillnad från mindre orter? Finns det studier på det?
Många frågor som nån kanske har svar på men som jag tycker är viktiga att ställa sig.
 
Jag har ju själv många gånger här i min blogg hyllat mitt liv här i Vireda i Aneby kommun. 
Det lugn man känner när man kommer hem från uppdrag eller jobb. De olika aktiviteter som finns här i byn och den trevliga gemenskapen. Visst barnen, som nu är ganska stora, klagar ibland på hur vi kan bo här i Aneby och tar ju gärna bussen in till Jönköping. Kommunikationerna blir ju ganska viktiga att de fungerar när man bor så här. 
 
Men åter igen! Hur tänker vi oss vårt framtida Sverige? Självklart ska alla människor ha valfrihet att bo där man vill men hur kan man ändå bygga ett land där hela landet är attraktivt att bo i? Kan man lyfta mervärden som lugn och ett tryggt boende, där det finns jobb och mindre gemenskaper. 
Måste det bara vara storstäderna som lockar eller kan man politiskt locka fler att flytta ut i landet?
 
Stad eller landsbygd, det är frågan?
 
 

Min insändare i Kristdemokraten

Publicerad 2012-10-20 12:35:23 i Allmänt

Här är min insändare i sin helhet som är med i senaste Kristdemokraten:
 
 

Vilket parti tar ansvar för jordbruksfrågorna?

Har under ett tag funderat lite på vilket parti i Alliansen som tar jordbruks- och landsbygdsfrågorna? Ja C har ju Eskil Erlandsson som driver detta som minister men för övrigt känns det som ett ganska tomt utrymme.

Som ni alla säkert är medvetna om så är det en viss kris för bönderna just nu.
Många bönder utgår mest från att hålla nere förlusterna i väntan på att krisen ska vända. Låga mjölkpriser, höga foderpriser och konkurrens från importerat kött är bara några av de faktorer som påverkar negativt för svenska bönder.

Jag satt nyss och läste igenom de tre senaste numren av Kristdemokraten och jag hittade inte en artikel som belyser de problem som finns för bönderna just nu. Var finns vi Kristdemokrater i den här frågan?

Jag tror att det just nu finns en ganska stor chans att möta den rörelsen med visat engagemang! Här "letar" vi väljare och samtidigt finns det grupper som står och undrar vilket parti som driver deras frågor.

Landsbygden och mjölk- och köttbönderna behöver också en god Kristdemokratisk politik! Vi har en så pass bra politik inom många områden. Nu tycker jag det är dags att vi möter även dessa grupper och skapar en god politik för dessa frågor med ett Kristdemokratiskt perspektiv.

En bok om livet...

Publicerad 2012-10-09 10:00:00 i Allmänt

Senaste veckorna har jag läst en bok som heter Ödehuset. Boken handlar om en man som mister sin yngsta dotter genom att hon kidnappas. Sedan följer en hel del annorlunda saker och man kan säga att boken är uppbyggd en del runt dialoger om Gud och livet. Den är verkligen inte en traditionell kristen eller religiös bok men du som är lite intresserad av tro eller livets mening tror jag kan ha behållning av den. 
 
Det som hänt i mig är att det skapat en mjukare och varmare bild av Gud. Jag tror inte många anser mig vara så väldigt religös men jag har verkligen en tro på Gud och upplever att jag har en relation med honom också. Men man hamnar så lätt i en stel och fast bild av Gud. Jesus är kanske lättare för han finns beskriven i bibeln och känns ju mer mänsklig, den Helige Ande är också lättare att ta till sig men bilden av Gud Fadern blir ofta lite hård och fjärran. Ja jag säger inte mer utan läs boken istället om du är intresserad. 
 
 

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela