Maria Lundblom Bäckström

Angående det öppna brevet till statsministern!

Publicerad 2012-10-31 10:13:26 i Allmänt

Blev ganska berörd av den här artikeln och det öppna brevet till statsministern. 
http://www.expressen.se/nyheter/brevet-till-reinfeldt---en-succe-pa-natet/ Läs den!
 
Men jag började fundera lite. Om man upplever livet så där jobbigt med bostad och jobb vad finns det för valmöjligheter att förändra? Varför bor hon kvar i Stockholm när hon kom från Eskilstuna om livet de här fem åren verkar ha blivit så mycket sämre? Det jag tänkte var, är det inte billigare och lättare att till exempel hitta lägenheter på mindre orter? Den här personen verkade dessutom vara ensamstående, vad finns det då för möjligheter med fasta jobb på andra orter?
 
Är det mindre stressigt och kostar mindre att bo på landsbygden eller i en mindre stad? Det finns säkert uträkningar på det men det är ändå en fråga som jag tror jag skulle ställt mig i en liknande situation. 
 
När jag läste det här brevet så upplevde jag hennes liv väldigt stressigt. Att inte ha en fast bostad längre än ett år till exempel . Jag vet att man jobbar på att bygga mer bostäder men varför väljer så många och fler och fler att bo i storstäderna? 
 
Kan man politiskt locka fler människor till mindre orter? Finns det en livskvalité på landsbygden och i mindre städer som man kanske borde lyfta upp mer? 
 
Hur mår barnen i storstäder till skillnad från mindre orter? Finns det studier på det?
Många frågor som nån kanske har svar på men som jag tycker är viktiga att ställa sig.
 
Jag har ju själv många gånger här i min blogg hyllat mitt liv här i Vireda i Aneby kommun. 
Det lugn man känner när man kommer hem från uppdrag eller jobb. De olika aktiviteter som finns här i byn och den trevliga gemenskapen. Visst barnen, som nu är ganska stora, klagar ibland på hur vi kan bo här i Aneby och tar ju gärna bussen in till Jönköping. Kommunikationerna blir ju ganska viktiga att de fungerar när man bor så här. 
 
Men åter igen! Hur tänker vi oss vårt framtida Sverige? Självklart ska alla människor ha valfrihet att bo där man vill men hur kan man ändå bygga ett land där hela landet är attraktivt att bo i? Kan man lyfta mervärden som lugn och ett tryggt boende, där det finns jobb och mindre gemenskaper. 
Måste det bara vara storstäderna som lockar eller kan man politiskt locka fler att flytta ut i landet?
 
Stad eller landsbygd, det är frågan?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela