Maria Lundblom Bäckström

Kreativitet!

Publicerad 2010-04-30 10:18:29 i Allmänt

 
Idag får vi säga Grattis Kungen på födelsedagen och vi får också chans att idag Hurra för våren!

En härlig dag då man känner sig glad och stolt över att vara svensk. Vitsipporna blommar (vilket alltid är särskilt glädjande för oss Kristdemokrater), björkarna börjar slå ut och gräset börjar bli grönt. Det känns som det går åt rätt håll!

Ikväll ska vi fira Valborg här i Vireda på Småländska höglandet där jag bor. Tyvärr så hade inte samhällsföreningen ordnat något valborsfirande i år så jag pratade lite med en annan kvinna här i byn, som jag vet är kreativ och företagssam, om det inte skulle bli något. Nej det verkar inte så sa hon. Men om ni kan fixa så det blir en eld så kan nog jag och mina vänner ordna lite sång, sa jag.

Samma kväll börjar de köra fullt med ris och annat till fotbollsplanen och på morgonen därpå när jag går en promenad så ligger det en fin hög och väntar på att bli till valborgsmässoeld! Är det det som är kvinnokraft?

Ja och med sången hoppas jag också det kan bli något bra. Jag och mina vänner har hittat lite vårsånger som vi ska öva ihop oss med efter vi grillat ikväll.

Jag blir så glad när jag ser att det fortfarande finns en vilja att göra saker för att vi alla ska få en trevlig kväll och att vi tillsammans jobbar för vår lilla by. Jag tror att vi har mycket av denna kraft kvar i Sverige det är bara att vi behöver ta vara på den och att människor känner att man tillhör ett sammanhang, då blir det viktigt att bry sig om det sammanhang man finns i.

Har du vägarna förbi Vireda ikväll vid nio så är du välkommen att vara med oss vid elden.

Kommentarer

Postat av: Birgitta Lundblom

Publicerad 2010-05-02 21:40:23

Underbart att det fortfarande finns intresse för att hålla traditioner vid liv. Ja, vad vore livet utan kvinnokraft. Att det finns mycket liv på landet som vi som bor i städer inte vet om har jag upptäckt och är så imponerad av det. Fortsätt på detta spår.Kram till alla aktiva från Marias mamma

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-05-04 21:08:56

Håller med svärmor

Postat av: Elin Eriksson

Publicerad 2010-05-04 22:35:34

Läser det du skrivit om vår och blommor.....när jag skicka ut min man till affären så säger han "det ligger snö i trädgården".....kändes som man ramlade ner några pinnhål.... I söndags va jag med barnen hos syrran och de lekte ute och hoppde studsmatta och va varma så pass så kläder flög.....

Dax å jobba natten..! KRAM

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela