Maria Lundblom Bäckström

Ny energi

Publicerad 2012-07-09 18:15:56 i Allmänt

Tänk vad en helg kan ge ny energi.
Egentligen borde jag vara trött med tanke på alla intryck och resande men jag känner mig full av inspiration och energi efter helgen i Visby.
Dels ger det ju energi att få tid med sin älskade make...att hinna samtala och bara vara utan massa måsten omkring.
Men sen igår på Göran Hägglunds tal så tänkte jag att det är verkligen något fräscht och upplyftande när vi Kristdemokrater samlas. Jag känner alltid så!
Kristdemokratin fyller ett utrymme som ingen annan tar och jag tycker Göran verkligen lyfte fram det på ett mycket tydligt sätt igår i sitt tal då han sa:
Idag har jag tänkt tala om samhället. Inte främst om offentliga sektorn. Inte om ett system där personer är utbytbara kuggar. Utan om ett samhälle med gemenskap, sammanhang och tolerans. Med utrymme för mångfald och respekt för enskildas livsval. Om ett samhälle med solidaritet utan socialism. Med jämlikhet utan likriktning. Och med frihet utan egoism. Om politikens roll att skapa de goda förutsättningarna. Och jag kommer att polemisera mot dem som tycker att politiken ska styra och ställa med människor. De som glömt bort vem som finns till för vem.

Det här är så bra! Det lyfter fram den goda viljan hos oss människor.
Den värme som jag ofta möts av på mitt jobb, den lojalitet som finns, att göra mer än man egentligen är anställd för.
Gemenskapen som finns på så många platser och i så många sammanhang i vårt samhälle och som inte är styrt eller bestämt av staten, det är det som håller många av oss människor uppe.

Familjen är väl den första av de här gemenskaperna man tänker på, den där vi alla finns i vardagen. Men även olika föreningar, kyrkor och organisationer som gör att man känner sig behövd och i ett sammanhang.
Det är verkligen viktigt och behöver lyftas fram mer.

Villket annat parti lyfter upp gemenskap som ett starkt begrepp som skapar ett samhälle där vi stöttar varann på olika sätt?

Ett samhälle där frivilligheten ligger till grund för solidarieteten och inte statens styrande?

Jag skulle önska att fler förstod och tog till sig den Kristdemokratiska idén.  Att allt inte bara handlar om regler och lagar utan om vår allas engagemang och ansvar. Där även de som är svaga kan känna att de har en plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela