Maria Lundblom Bäckström

Värna människovärdet!

Publicerad 2010-08-07 16:00:36 i Allmänt

Jag tror att vi som Kristdemokrater har en viktig uppgift att värna människovärdet. När jag stod på Lommaryds marknad sista juli, så kom det fram en man och pratade med mig. Han sa att han tyckte att Sverige Demokraterna hade en del rätt i det som de tycker. Ja, sa jag det kan hända att det finns en del bra även i det som de för fram men det viktigaste är nog att titta på grundideologin.

Vad står varje parti för? Vilka grundvärderingar har man? Är alla människor lika mycket värda? Har alla människor samma rätt till ett gott liv?

När vi hade pratat en stund så sa han, ja du kanske har rätt, och så tog han en av våra foldrar och gick iväg lite fundersam verkade det som.

Vad viktigt det är att vi är ute och pratar och delar med oss av vilka värden som är viktiga.

Är man mindre värd för man är arbetslös eller homosexuell? Den frågan fick Göran Hägglund igår på p3. Han svarade verkligen bra och lyfte fram att vi hela tiden måste värna om alla människors lika värde. Det är lätt att säga men kanske inte alltid lätt att efterleva.

Göran fick också frågan om vi är mest socialistiska, liberala eller konservativa i vår grundideologi.
Vi har en Kristdemokratisk grundideologi, svarade Göran då. Det tror jag lärarna i skolan skulle behöva lära sig också. Jag undrar egentligen vad det står i våra läroböcker i skolan för mina barn får nämligen lära sig att Kristdemokraterna är konservativa men det är ju fel!

Idag har jag och min lilla medhjälpare åkt runt och delat ut mina första personvalsfoldrar. Det känns verkligen roligt. Är taggad nu inför valrörelsen och nu måste vi alla ge järnet så vi kan behålla och öka väljarsiffrorna för Kristdemokraterna.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela