Maria Lundblom Bäckström

Rapporterar media om de goda nyheter som händer i världen?

Publicerad 2011-07-28 19:46:19 i Allmänt

Det är mycket nyheter nu kring gärningsmannen i Norge. Och det är ju inte konstigt, alla undrar ju hur någon kan göra något så fruktansvärt och man vill analysera och förstå varför!

Men man kanske inte behöver fixera sig för länge på gärningsmannen utan istället tänka på omsorgen om alla de som är drabbade i Norge. Det här är väl något som kommer finnas med en liten tid till i våra medvetanden på ett mer direkt sätt men jag tror inte det kommer falla i glömska heller. Jag kan tänka mig att vi alla i de nordiska länderna kommer ha en större vaksamhet och kanske en liten rädsla också för att det kan hända saker i våra länder som vi inte tänkte så starkt på innan.

Det är bra att våra säkerhetspoliser även blir mer vaksamma på andra grupper i samhället än islamska terrorister. Hörde iof på nyheterna då de intervjuade SÄPO, tror jag det var, att de har haft det sättet att tänka till skillnad från Norge där de tydligen varit mer islamterrorist inriktade.

Ja jag vet inte men vi får verkligen be och hoppas att det inte blir något mer nu.

Jag hade ett samtal idag med en person om hur otroligt mycket skada en enda person kan orsaka. Jag sa då att om en person kan göra så mycket skada så måste väl en person också kunna skapa så mycket gott så det ger samma genklang?
Kan man det? Hur gör man det?
Vi kan ju i allafall ha det i åtanke så kanske nån av oss kommer kunna sprida så mycket ljus och kärlek omkring sig så det blir stora rubriker i alla media och CNN rapporterar.

Men media kanske inte är så intresserade av goda nyheter?
Det kanske händer i världen men ingen för ut de nyheterna till oss andra, vem vet?
Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela