Maria Lundblom Bäckström

Kan man inte kalla det något annat?

Publicerad 2009-06-22 16:06:22 i Allmänt

Satt och halvlyssnade lite på p3 idag när jag jobbade, de diskuterade något omkring barnporr.
Jag störs så mycket varje gång någon säger ordet "barnporr". Vad är det?

Det låter som ett accepterat uttryck men vad det egentligen är så är det ju bara tortyr och utnyttjande av barn. Sluta säga det och hitta på något annat som "Sexuellt utnyttjande av barn", eller pornografiskt utnyttjande av barn, ja vad som helst men sätt inte ihop ordet barn och porr för det hör ju inte ihop på något sätt.

Eller vad tycker du? Och finns det något bättre ord eller uttryck som kan beskriva det här vidriga utnyttjandet?

Det är som med uttrycket "kvinnlig omskärelse", där har man ju mer och mer börjat använda det mer rätta uttrycket:  "kvinnlig könsstympning" som också bättre beskriver vad det handlar om. 

Kommentarer

Postat av: Elisabet

Publicerad 2009-06-23 23:47:21

Visst har du rätt. Har inte tidigare tänkt på att det sammansatta ordet barnporr kan ha en underton av accepterande från allas sida. På tal om kvinnlig omskärelse hittar du ett och annat om det på en intressant sida från Etiopien. www.airahospital.org

Eftersom du är landstingspolitiker kan det vara en väckarklocka att läsa senaste blogginlägget om väntetider i svensk sjukvård kontra etiopisk. Varning för starka bilder. Trevlig sommar! Elisabet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria Lundblom Bäckström

En blogg som handlar mycket om mina upplevelser och om politik utifrån min vy som Kristdemokrat. Lite handlar om min vardag men framförallt så vill jag försöka påverka med det jag tror på och vill förändra till det bättre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela